Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a postat pe site-ul propriu o informă scurtă prin care anunţă că Declaraţia 600 se poate transmite electronic şi prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual (SPV). Până acum, celelalte variante constau în depunerea la registratura unităţii fiscale, transmiterea prin poştă sau electronic prin portalul e-guvernare.ro (utilizand un certificat digital calificat).

Vă reamintim că acest formular trebuie depus până la 31 ianuarie 2018 de către persoanele fizice, care în anul fiscal precedent au obținut venituri din activități independente, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, din asocieri cu persoane juridice, din investiţii sau venituri din alte surse.

În urmă cu o săptămână, Fiscul anunţa că aproximativ 210.000 de contribuabili persoane fizice au obligația de a depune formularul 600, în vederea determinării contribuției de asigurări sociale (CAS) și a contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS).

Spaţiul Privat Virtual

Persoanele fizice, persoanele juridice și alte entități fără personalitate juridică pot opta pentru a li se comunica prin mijloace electronice de transmitere la distanță actele administrative fiscale emise în formă electronică de către organul fiscal central, prin accesarea serviciului „Spațiul privat virtual” (SPV).

Persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent ori exercită profesii libere se identifică electronic cu certificate calificate numai pentru obligațiile fiscale pentru care, în relația cu Ministerul Finanțelor Publice/Agenția Națională de Administrare Fiscală, se identifică prin codul de înregistrare fiscală sau codul unic de înregistrare, după caz.

Persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent ori exercită profesii libere, pentru obligațiile fiscale, altele decât cele prevăzute mai sus, precum și celelalte persoane fizice se identifică electronic prin oricare dintre următoarele dispozitive:

  • certificate calificate;
  • NPOTP.

Ai nevoie de Procedura de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanță între Ministerul Finanțelor Publice/organul fiscal central și persoanele fizice, persoanele juridice și alte entități fără personalitate juridică? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here