Prin ordine ale preşedintelui ANAF au fost aprobate formulare pentru deciziile în urma inspecţiei fiscale, în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Modificarea bazei de impozitare ca urmare a inspecţiei fiscale

Ordinul nr. 3706/2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 968/2015: în vigoare de la 1 ianuarie 2016, ordinul aprobă modelul şi conţinutul formularului “Decizie privind modificarea bazei de impozitare ca urmare a inspecţiei fiscale“.

Nemodificarea bazei de impozitare, în urma inspecţiei fiscale

Ordinul nr. 3707/2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 968/2015, aprobă modelul şi conţinutul formularului “Decizie privind nemodificarea bazei de impozitare ca urmare a inspecţiei fiscale“.

ATENŢIE! Prevederile se aplică pentru inspecţiile fiscale începute după data de 1 ianuarie 2016.

decizii_impunere

Impunere provizorie privind obligaţiile fiscale principale

Ordinul preşedintelului ANAF nr. 3708/2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 968/2015, a aprobat modelul şi conţinutul formularului “Decizie de impunere provizorie privind obligaţiile fiscale principale”.

Obligaţiile fiscale principale stabilite prin decizii de impunere provizorii, emise pentru contribuabili/plătitori, persoane fizice sau juridice, se includ şi se regularizează în deciziile de impunere emise la finalizarea inspecţiei fiscale.

Obligaţiile fiscale principale aferente diferenţelor bazelor de impozitare

Ordinul preşedintelului ANAF nr. 3709/2015, publicat în Monitorul oficial nr. 968/2015, aprobă modelul şi conţinutul formularului “Decizie de impunere privind obligaţiile fiscale principale aferente diferenţelor bazelor de impozitare stabilite în cadrul inspecţiei fiscale la persoane juridice”

Formularul, emis în urma inspecţiilor fiscale anticipate efectuate pentru soluţionarea deconturilor cu sume negative de taxă pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare, are rol şi de decizie de rambursare.

ATENŢIE! Prevederile ordinului se aplică pentru obligaţiile fiscale principale stabilite în cadrul inspecţiilor fiscale la persoane juridice, începute după data de 1 ianuarie 2016.

(P) Aveţi nevoie de acte normative actualizate la zi? Le puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here