18 August, 2017

De mâine, rovinieta poate fi achiziţionată prin SMS

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că începând de mâine, 5 decembrie 2012, rovinieta va putea fi achiziţionată prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, însă numai de către utilizatorii români şi numai pentru perioada minimă de utilizare, conform unui comunicat de presă publicat pe pagina de web a instituţiei.

Această nouă facilitate de plată a rovinietei, dezvoltată şi pusă la dispoziţia utilizatorilor de CNADNR SA, împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi operatorul de telefonie mobilă Orange, va fi funcţională numai în reţeaua Orange, numărul de telefon alocat fiind 7500 (tarif 5 eurocenţi/SMS trimis).

Ca urmare a intrării în vigoare, în data de 29 noiembrie 2012, a prevederilor OMTI nr. 2166/2012 privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, aprobate prin OMTI nr. 769/2010, cu modificările şi completările ulterioare, a devenit posibilă achitarea acestui tarif prin intermediul SMS.

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay):

- va transmite, prin SMS, la numarul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat

de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A);

- va primi un SMS, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul rovinietei şi la costul total al tranzacţiei (ex. Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….)

- va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul “DA”;

- va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conţine următoarele informaţii, ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia (data şi ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data şi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobile a tarifării rovinietei).

De asemenea, în cadrul documentului emis de CNDADNR, este menţionat  faptul că în condiţiile în care utilizatorul nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, are posibilitatea de a obţine această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Orange, prin SMS, textul “INFO” (tarif 5 eurocenţi/SMS trimis).

Costurile asociate emiterii rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS), în funcţie de categorie, precum şi durata valabilităţii rovinietei, tipul de vehicul şi textul care trebuie transmis prin SMS pot fi consultate în imaginea următoare:


Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu