23 August, 2017

De la 9 decembrie intră în vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2012-2013

Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători a anunţat că, începând cu data de 9 decembrie 2012, va intra în vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2012-2013, care va fi valabil până la 14 decembrie 2013, conform unui comunicat de presă publicat pe pagina de internet a CFR Călători.

Conform documentului, se vor afla zilnic în circulaţie 1.378 de trenuri, cu 60 mai multe de cât în planul de mers 2011-2012.

Totodată, în traficul intern s-a implementat mersul de tren cadenţat pe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare au permis acest lucru şi unde traficul de călători este cu preponderenţă de navetă: Bucureşti N.- Roşiori, Roşiori – Craiova, Constanţa – Mangalia, Bucureşti N – Ploieşti, Ploieşti Sud – Urziceni, Buzău – Mărăşeşti, Iaşi – Ungheni Prut.

Mai mult, în ceea ce priveşte traficul internaţional s-au introdus două noi trenuri cu destinaţia Budapesta, de la Bucureşti Nord şi de la Sighetu Marmaţiei.

În cadrul comunicatului se mai precizează  faptul că în anul 2013 se vor continua, pe de o parte lucrările de reabilitare a liniei pe coridorul IV PANEUROPEAN, demers ce va avea efect direct în diminuarea semnificativă a capacităţii de circulaţie (până la 50% pe zonele cu lucrări) şi, pe de altă parte se vor deschide noi şantiere de lucru pentru reabilitarea podurilor dunărene pe tronsonul Feteşti-Saligni şi a tronsoanelor de cale ferată: Curtici – Simeria, Simeria – Coslariu şi Coşlariu – Sighişoara.

Relizarea acestor lucrări, considerate necesare pentru reabilitarea infrastructurii feroviare, se doreşte a conduce la modificarea semnificativă a orarelor şi rutelor trenurilor care circulă pe aceste tronsoane, în sensul măririi duratelor de parcurs şi a limitării rutelor de circulaţie (ex : 1741/1742, 1633/1634, 1631/1632, 1823/1824 etc.).

Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2012-2013” va putea fi achiziţionată din principalele staţii şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 13 lei. Deoarece conţinutul poate fi updatat, călătorii sunt rugaţi să solicite informaţii cu privire la mersul trenurilor de la staţiile şi agenţiile CFR sau să acceseze site-ul CFR călători .

Societate va menţine ofertele comerciale existente, prin care acordă reduceri la transportul feroviar atât în traficul intern, cât şi în cel internaţional (Minigrup 2-5, biletul dus-întors, cartea VSD, biletul de weekend, procurarea cu anticipaţie a biletelor de tren, abonamente, facilităţi copii, reduceri la cumpărarea online, reduceri la cumpărara cu anticipație, cardul TrenPlus etc.). Distribuția de bilete se va asigura prin canalele existente: on-line, staţii şi agenţii, automate de vânzare.

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu