22 Septembrie, 2017

De la 1 octombrie, preţul gazelor va creşte din nou

Potrivit calendarului de liberalizare a pieţei gazelor, 1 octombrie 2013 este următorul termen pentru creşterea preţului la gaze.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ, a declarat că această creştere urmează să fie mai mică decât s-a estimat iniţial, scrie Agerpres.

Producţia de gaz intern din depozite este, la ora actuală, de 95%, faţă de alţi ani, când procentul era de doar 25%. Din acest motiv, ANRE nu va creşte mult preţurile finale. La 1 octombrie trebuia, conform calendarului de liberalizare, să creştem preţul cu 3% pentru industrie şi cu 2% pentru casnici, dar, pentru că avem gaze interne stocate, creşterea va fi de 2% pentru industrie şi de 1% pentru casnici. De la 1 ianuarie 2014, probabil că preţul la gaze va fi la fel, a declarat Havrileţ.

Ultima creştere a preţului gazelor a fost făcută la 1 iulie, atunci când preţurile au crescut cu 8% pentru consumatorii casnici şi cu 3% pentru consumatorii industriali.

Sursa: Agerpres

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu