Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va lansa, începând cu 1 iunie 2013, unui nou serviciu oferit contribuabililor prin care aceştia vor primi “Înştiinţarea  privind stingerea creanţelor fiscale” pe e-mail, prin intermediul „Poştei electronice securizate”.

Perioada de testare a acestui serviciu va fi de patru luni, după care ANAF va armoniza cadrul legislativ în vederea transmiterii şi a altor documente prin intermediul acestui serviciu. Până atunci, se va menţine şi actuala emitere a documentelor, în format tipărit.

Serviciul “Poşta electronică securizată” are drept scop îmbunătăţirea comunicării cu contribuabilii. Se urmăreşte facilitarea, pe de-o parte, accesului contribuabililor la informaţiile autentice deţinute de ANAF, printr-un canal electronic standardizat şi securizat şi eliminarea, pe de altă parte, a costurilor şi timpului consumate cu imprimarea şi transmiterea  informaţiei pe suport hârtie.

Prin utilizarea “Poştei electronice securizate a MFP”, beneficiarii primesc documente  structurate şi informaţii protejate de prevederile Codului Fiscal sau de prevederi  specifice ariei de competenţă a emitentului, în format electronic, semnate digital de către emitent. Astfel, contribuabilii au siguranţa că documentul primit este autentic şi provine de la ANAF.

De asemenea, formatul electronic şi standardele utilizate fac posibilă utilizarea informaţiilor emise de ANAF, direct de către aplicaţiile informatice ale contribuabililor, fără intervenţie umană, cu grad de securitate şi protecţie a datelor maxim. Accesul este asigurat tuturor contribuabililor care dispun de certificat digital calificat, înrolat la ANAF.

Sursa: ANAF

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here