26 Ianuarie, 2020

De la 1 iulie plătim mai puţin pe energia electrică!

Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a anunţat astăzi că tarifele la energia electrică furnizată clienţilor finali vor fi reduse în medie cu 1,3%, începând de la 1 iulie 2013.

Potrivit unui comunicat de presă emis de instituţie în urmă cu puţin timp, ANRE a propus Comitetului de Reglementare reducerea tarifelor reglementate la energia electrică la consumatorii finali, în urma analizei semestriale.

În şedinţa din 21 iunie, Comitetul a aprobat două acte normative în acest sens:

    • Ordinul nr. 40/2013 privind Tarifele reglementate la energia electrică livrată de furnizorii de ultima instanţă consumatorilor casnici şi asimilaţi consumatorilor casnici care nu şi-au exercitat dreptul de eligibilitate;
    • Ordinul nr. 41/2013 privind Tarifele reglementate la energia electrică livrată de furnizorii de ultimă instanţă consumatorilor finali care nu şi-au exercitat dreptul de eligibilitate, alţii decat cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, precum şi a preţurilor pentru energia reactivă.

Prin urmare, începând cu 1 iulie 2013, preţul la energia electrică livrata către consumatorii casnici se va micşora în medie cu 1,3%.

Sursa: ANRE

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu