Dintre principalele nemulţumiri ale avocaţilor români fac parte lipsa de transparenţă a instanţelor, subiectivitatea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi uşurinţa cu care magistraţii sunt influenţaţi, potrivit unor studii prezentate în cursul zilei de ieri, 25 aprilie 2013, la Facultatea de Drept Bucureşti.

O parte dintre avocaţii din ţară nu sunt mulţumiţi de modul în care funcţionează sistemul judiciar din România şi consideră că instanţele nu sunt suficient de transparente, iar judecătorii nu sunt total imparţiali şi independenţi, conform informaţiilor furnizate de Agenţia Mediafax.

Acestea sunt doar o parte dintre concluziile la care au ajuns ActiveWatch şi Asociaţia pentru Monitorizarea Justiţiei, în urma a două cercetări efectuate asupra problemelor din justiţia din România, din perspectiva unor avocaţi din ţară.

Rezultatele studiilor „Raportul pe Justiţie 2012”, efectuat de Asociaţia pentru Monitorizarea Justiţiei, şi „Percepţia calităţii actului de justiţie”, efectuat de Agenţia de Monitorizare a Presei – ActiveWatch, au fost prezentate, joi, la Facultatea de Drept Bucureşti, în cadrul unei dezbateri, urmând a fi transmise CSM.

La evenimentul realizat ieri au luat parte avocaţi din Baroul Bucureşti, judecătorul Cristi Danileţ, directorul Institutului Naţional al Magistraturii, judecătorul Octavia Spineanu Matei, precum şi reprezentanţi ai diferitor instituţii din România şi organizaţiilor neguvernamentale de profil.

Consultă  integral „Raportul pe justiţie 2012” realizat de ASM!

Sursa: Mediafax

1 COMENTARIU

  1. Asociatia Pentru Monitorizarea Justitiei- Asociati si membri in comitetul director: avocatI:IOANA SFIRAIALA, ANTONIE POPESCU, PAULA BOGHEZ, PUIU ANDI-CONSTANTIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here