Posesorii de domenii „.ro” ar putea plăti o taxă de înregistrare şi una anuală de reînnoire, ale căror valori vor fi stabilite la propunerea Registrului național RoTLD din ICI București, care gestionează cele 700.000 de pagini web din România, prin ordin al ministrului pentru societatea informaţională.

Proiectul de hotărâre privind înregistrarea numelor de domenii „.ro” reglementează, printre altele, modificarea taxei unice pentru înregistrarea domeniilor „.ro” în taxă anuală, ce poate fi plătită o dată pe an sau în avans pentru maxim 2 ani.

Pentru numele de domenii existente, înregistratorii au obligaţia reînnoirii acestora în termen de maxim 3 luni de la data publicării în Monitorul Oficial a ordinului.

Însă pentru numele de domenii înregistrate în ultimele 24 de luni, reînnoirea se face în momentul în care dreptul de folosinţă a numelui de domeniu este egal cu 24 luni, pe considerentul că taxa se poate plăti pentru 2 ani în avans.

Conform notei de fundamentare conexe proiectului de act normativ, prin introducerea taxei pe perioadă determinată (anuală), Registrul RoTLD:

  • va beneficia de informaţii actualizate în ceea ce priveşte domeniile active, domeniile folosite şi cele nefolosite;
  • va putea debloca domeniile achiziţionate şi nefolosite, în vederea punerii la dispoziţia utilizatorilor a dreptului de folosinţă a numelor respective.

Sursa: Ministerul pentru Societatea Informaţională

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here