Ministrul Mediului, dna Rovana Plumb, a declarat că este împotriva proiectului de lege, lansat de doi senatori, prin care se doreşte renunţarea la timbrul de mediu şi transformarea lui într-o taxă de poluare care să se regăsească în preţul carburanţilor.

Potrivit Capital.ro, ministrul a atras atenţia asupra faptului că o astfel de iniţiativă ar avea semnificaţia unei taxări suplimentare a carburanţilor şi ar duce implicit la creşterea preţului combustibililor auto şi al altor preţuri în economie.

„Nu îmbrăţişez această iniţiativă, de a introduce noi taxe, pentru că ar duce automat la creşterea preţurilor. Şi aşa preţurile sunt mari şi ar avea efectul unei reacţii în lanţ în economie.”

Aceste afirmaţii vin pe fundalul unei propuneri legislative, depuse pe 23 aprilie la Biroul Permanent al Senatului, potrivit căreia taxa de poluare ar urma să fie de un ban pe litrul de combustibil (benzină, motorină, gaz petrolier lichefiat) cumpărat.

Senatorii responsabili pentru această iniţiativă legislativă sunt Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea. Ei au plecat de la ideea taxării echitabile: fiecare să plătească în funcţie de cât poluează.

Prevederile actuale ale OUG nr. 9/2013 arată că timbrul de mediu se plăteşte o singură dată, la prima înmatriculare sau la prima transcriere.

Consultă textul Ordonanţei de Urgenţă nr. 9/2013 pe Lege5.ro – noul soft de documentare legislativă realizat de Indaco Systems.

Sursa: Capital.ro

1 COMENTARIU

  1. Cu tot respectul ptr. functia d-nei’ Rovana Plumb,innainte sa apara „timbru de mediu” dumneaei a spus ca nu va depasi pretul unei masini, acum dupa ce avem „lege” (va spun toate astea) ptr. ca astept de aproape 4 ani sa pot inmatricula o masina mai veche, este eoro 2’din ’97… innainte aveam de plata (cind se chema taxa…)1278 euro’ acum cind e timbru de mediu, am de plata 57 milioane+8 mil la RAR. unde-i diferenta???ne aburesc continuuu…mai vedem la urmatoarele alegeri!!!

  2. Aceasta taxa aberanta numita Timbru de mediu loveste grav in zeci de mii de oameni care vor sa vanda sau sa cumpere autoturisme. Sper din tot sufletul ca acest proiect de lege al celor 2 senatori sa fie aprobat. Felicitari celor care l au gandit !

  3. stau si imi pun aproximativ aceiasi intrebare ca si ,, EL COMANDANTE ”
    CE BLESTEM PE POPORUL ASTA , de are parte mumai de asemenea exemplare de conducatori. pana mai eri lustruind manerul de la secera si coada de la ciocan ,astazi ajunsi in functii de decizie nu fac alceva decat sa scorneasca noi taxe fara a se gandi si la amaratii care-i pun (pacaliti fiind) la putere.
    oare-i atat de greu sa puna o taxa infima inclusa in pretul carburantului (cu toate ca am impresia ca deja exista) destinate mediului si astfel fiecare cat polueaza ,plateste, in felul acesta nu ar mai fi blocata piata auto secondhend.
    OARE PRIMESTE CINEVA IN TARA ASTA ,SAU IN LUMEA ASTA SALARIUL ANTICIPAT ,ASA CUM INCASEAZA ASTIA TIMBRU DE MEDIU !!!

  4. daca ministresa nu vrea micsorarea taxei sau eliminarea ei,noi ROMANII vrem eliminarea ministresei din functie!!!!!distribuie daca ai masina si daca ai platit taxa auto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here