Începând de astăzi, 15 decembrie 2013, intră în vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor  2013 – 2014, care va fi valabil până la data de 13 decembrie 2014.

În traficul intern, CFR Călători va asigura și în 2014 serviciul public de navetă între marile oraşe şi localităţile din proximitatea acestora. În plus, se va menţine mersul de tren cadenţatpe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare permit acest lucru şi unde traficul de călători plătitori este cu preponderenţă de navetă:

  • Bucureşti Nord – Piteşti – Craiova prin Roşiori Nord; 
  • Bucureşti Nord – Ploieşti;
  • Constanţa – Mangalia (în sezonul estival).

În ceea ce priveşte zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei etc., CFR asigrură pasagerii că vor avea în continuare la dispoziţie un număr suficient de trenuri în funcție de sezon și de trafic.

Faţă de 2013, toate trenurile InterRegio vor circula zilnic, cu excepţia a trei perechi de trenuri pe ruta Bucureşti Nord – Ploieşti.

În plus, vor fi introduse câte o pereche de trenuri pe fiecare dintre rutele

  • Bucureşti Nord – Constanţa;
  • Galaţi – Constanţa;
  • Drobeta Turnu Severin – Timişoara Nord (din 1 februarie 2014).

Totodată, se va relua legătura Bucureşti Nord – Cluj Napoca prin Simeria cu trenurile IR 1823/1824. Trenurile IR 1621/1622 vor conecta București Nord de Timișoara prin Arad.

În 2014, pasagerii vor avea la dispoziție trenuri internaționale zilnice directe din București Nord către Viena (cu preţuri de la 39 Euro pe sens), Budapesta (de la 29 Euro pe sens), Sofia, Istanbul, Chișinău. De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta din Timişoara, Brașov, Târgu Mureș și Cluj Napoca. Din Timișoara, pasagerii pot călători zilnic către Belgrad, prin Vârșeț, cu 14 Euro.

Broşura „Mersul Trenurilor” de Călători 2013-2014 poate fi achiziţionată din principalele staţii şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 13 lei.

Sursa: CFR Călători

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here