Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) amânase la sfârştul lui decembrie operaţionalizarea Registrului central electronic pentru conturi bancare şi conturi de plăţi identificate prin IBAN, pentru data de 11 ianuarie. Operaţionalizarea Registrului fusese prevăzută, inițial, pentru 4 ianuarie 2021.

Astfel, începând de astăzi registrul devine operațional şi instituțiile de credit, de plată și instituțiile emitente de monedă electronică au 10 zile la dispoziție pentru a transmite organului fiscal central toate datele necesare, exclusiv online.

Ordinul privind organizarea și funcționarea Registrului central electronic pentru conturi de plăți și conturi bancare identificate prin IBAN și pentru aprobarea procedurii privind obligația instituțiilor de credit, instituțiilor de plată și instituțiilor emitente de monedă electronică de a furniza informații conform art. 61 din Legea nr. 207/2015 a fost oficializat în noiembrie anul curent.

Operaţionalizarea Registrului central electronic pentru conturi bancare şi conti de plăţi identificate prin IBAN se realizează în conformitate cu prevederile OUG nr 111/2020.

Art. VIII. din OUG nr 111/2020 prevede ca “în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, instituțiile de plată și instituțiile emitente de monedă electronică au obligația de a transmite organului fiscal central lista titularilor persoane fizice, juridice sau a altor entități fără personalitate juridică care au deschise conturi la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, precum și celelalte informații prevăzute la art. 61 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu cele aduse prin prezenta ordonanță de urgență, privitoare la identitatea persoanelor și la numărul IBAN”.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here