Ordinul nr. 2907/C/2340/2020 privind stabilirea tarifelor pentru plata interpreților și traducătorilor autorizați folosiți de Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justiției, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, de organele de urmărire penală, de instanțele judecătorești, de birourile notarilor publici, de avocați și de executori judecătorești intră în vigoare de astăzi, 1 ianuarie 2021. 

Potrivit ordinului, tarifele pentru plata interpreților și traducătorilor autorizați folosiți de Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justiției, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, de organele de urmărire penală, de instanțele judecătorești, de birourile notarilor publici, de avocați și de executori judecătorești se stabilesc astfel:

a) 30,91 lei/oră pentru efectuarea serviciilor de interpretare din/în limbi străine în/din limba română;

b) 44,82 lei/pagină rezultată în urma traducerii. Pagina traducerii va avea format A4; stil Normal Arial; font Arial; dimensiunea font 12; dactilografiată la un rând; fără niciun rând liber de text între rândurile traducerii; font complex, spațiere normală, poziție normală; un singur spațiu între cuvinte; marginile paginii: sus – 2,5 cm, jos – 2,5 cm, stânga – 2,5 cm, dreapta – 2,5 cm.

Tarifele  nu includ taxa pe valoarea adăugată, decât dacă aceasta este datorată potrivit prevederilor legale în vigoare.

Actul normativ mai prevede că, în cazul în care durata totală a interpretării este mai mică de o oră, tariful se calculează pentru o oră întreagă. Iar dacă durata totală a interpretării depășește o oră, tarifarea se face pentru fiecare oră întreagă de interpretare efectivă. Pentru fracțiunea de oră de interpretare rezultată în urma calculării duratei totale a interpretării, tarifarea se face din jumătate în jumătate de oră.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here