Începând de astăzi, 1 aprilie, angajazorii vor putea transmine online Agențiilor Județene de Ocupare a Forței de Muncă documentele necesare pentru șomaj tehnic.

Fiecare Agenție Județeană de Ocupare a Forței de Muncă are o adresă de email, unde se pot trimite documentele: numelejudet@anofm.gov.ro.

Descarcă aici toate adresele de email.

Fondurile de la stat în vederea acoperirii salariilor/veniturilor angajaților pot fi solicitate pentru angajații cu contracte individuale de muncă înregistrate în REVISAL și care au fost suspendate conform Codului Muncii – Legea nr. 53/2003, în baza art. 52 lit. c), până la încetarea stării de urgență provocată de COVID 19.

Documentele necesare, care se depun online la adresa AJOFM sunt:

  • cerere;
  • declaratie pe proprie răspundere;
  • lista cu angajații care intră în șomaj tehnic.

NU MAI ESTE NECESAR CERTIFICATUL DE URGENŢĂ pentru obținerea șomajului tehnic pentru salariații angajatorilor care își reduc sau își întrerup activitatea ca urmare a efectelor epidemiei de SARS-CoV-2.  

  • Plata fondurilor necesare către angajatori se va face în termen de maxim 15 zile
  • plata angajatorilor către salariații aflați în somaj tehnic se va efectua în 3 zile.

Angajatorii sau angajații care doresc să obțină informații suplimentare cu privire la acordarea șomajului tehnic, pot apela: 021/4444-000, număr cu tarif normal.

Alţi beneficiari ai sprijinului financiar de la stat sunt PFA – urile, Sportivii cu contracte de activitate sportivă, antrenorii, arbitrii etc. şi  persoanele fizice cu drepturi de autor și drepturi conexe (ex. scriitori, compozitori, fotografi, artiști plastici)

Documentele necesare:

  • Cerere;
  • Declarație pe proprie răspundere;
  • Alte acte ce pot ajuta în soluționarea solicitării (ex: extras de cont bancar).

Descarcă aici cererile şi declaraţiile

 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here