Proiectul privind predarea cursului de Limba, cultura și civilizație româneasca (LCCR) în unitați de învațamânt preuniversitar din state membre ale Uniunii Europene se va desfașura și în Marea Britanie, începând din anul școlar 2017-2018. Într-o prima etapa, cursul LCCR se va derula în 4 școli.

Datorita realului succes înregistrat din 2007 pâna în prezent și având în vedere interesul crescut al comunitații românești de peste granițe pentru acest curs, Ministerul Educației Naționale și Institutul Limbii Române cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe si al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni au urmarit, an de an, extinderea proiectului. Demersul a vizat deopotriva includerea de noi unitați de învațamânt și cuprinderea cât mai multor țari europene în care exista populație școlara de origine româna.

Astfel, în anul școlar recent încheiat, cursul a fost predat în peste 500 de școli din Belgia, Irlanda, Italia, Portugalia și Spania de 134 de profesori, beneficiari fiind aproape 13 000 de elevi. Un indicator de progres este numarul școlilor care și-au exprimat dorința de a avea cursul în oferta școlara. În comparație cu anul trecut, creșterea este de 23,40%. De asemenea, numarul de grupe a fost superior cu 16,62% celui din anul precedent.

Procesul de selecție a personalului care va preda cursul este în desfașurare, toate informațiile fiind publicate pe www.ilr.ro.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here