După ce, la sfârşitul săptămânii trecut, au intrat în vigoare prevederile referitoare la înregistrarea video şi audio a examenului auto, Ministerul Afacerilor Interne a realizat un scurt clip video prin care explică modalitatea de înregistrare a probei practice.

Potrivit MAI, înregistrarea video şi audio a probei practice se va face cu un sistem tehnic de monitorizare instalat într-un punct fix în maşina pe care este afişată vizibil menţiunea “Examen”. Acesta va fi orientat paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului.

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

Datele vor fi stocate astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării. În cazul candidaţilor care doresc să conteste rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente.

MAI a mai precizat că începând de ieri sistemul de înregistrare audio-video este operaţional la nivelul serviciile publice comunitare din Bucureşti şi Ilfov, iar în zilele următoare acest mod de desfăşurare a probei practice se va aplica, etapizat, la nivelul întregii ţări.

Măsura înregistrării examenului de obţinere a permisului de conducere a fost introdusă în Codul rutier (OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice) prin OUG nr. 41/2016. Actul normativ stabileşte că înregistrarea probelor se va face diferenţiat, respectiv video pentru proba teoretiă şi video şi audio pentru proba practică. Prin excepţie, nu se înregistrează proba practică susţinută pentru categoriile AM, A1, A2 şi A – mopede, motociclete, tricicluri.

Ai nevoie de OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF sau MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here