Vă propunem, începând cu acest material, o serie de informări privind târguri internaţionale de prestigiu care vă pot interesa ca surse de informare şi ca potenţiale idei de afaceri.

M-Days: Internet mobil şi aplicaţii sectoriale – Frankfurt, 5-6 februarie 2013

Aflată la cea de-a opta ediţie, Târgul M-Days se axează pe priorităţi în domeniul accesului la internet pe telefoane mobile în Europa. Beneficiind de 6.000 mp de spaţii de expunere şi de conferinţe, Târgul M-Days include conferinţe, workshopuri, paneluri de discuţii, precum şi expoziţii informative cu participarea a peste 100 de expozanţi de prestigiu.

Târgul urmăreşte ca tematică conexiunile internet pe telefoane mobile, acoperind o arie largă – de la domeniul comercial, media, sisteme de comunicare M2M (machine to machine) şi LBS (Location Based Services), până la aparatura destinată utilizatorului final.

Alături de lectorii de la sesiunile de conferinţe, târgul reuneşte furnizori din domeniul telefoniei mobile, specialişti în tehnologia telefoanelor celulare, oameni de afaceri şi specialişti în strategii de marketing.

Pentru detalii accesati acest link !

Ce spun prognozele Deloitte TMT pentru acest an ?

Potrivit previziunilor anuale Deloitte pentru industriile de Tehnologie, Media şi Telecomunicaţii (TMT), volumul vânzărilor de telefoane smart va ajunge la nivelul record de un miliard în 2013; publicitatea pe dispozitive mobile se va orienta pe două canale (tablete şi telefoane smart); atenţie, însă la creşterea posibilităţilor de virusare: peste 90% dintre parolele utilizatorilor se vor dovedi vulnerabile în faţa hackerilor în mai puţin de câteva secunde.

„Raportul din acest an acoperă mai multe aspecte, de la poziţia încă dominantă a computerelor personale (PC), în pofida vânzărilor relativ mici faţă de dispozitivele smart, la evoluţia tehnologiei LTE (Long Term Evolution), accesul la date, telefoanele smart şi vulnerabilitatea parolelor de acces la conturile individuale”, spune Jolyon Baker, Managing Director, Global TMT Industry în cadrul Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL).

Din totalul vânzărilor de PC-uri, tablete şi telefoane estimate pentru 2013, piaţa PC-urilor va reprezenta aproape 20%. Pe de altă parte, peste 80% din traficul pe Internet va fi în continuare realizat prin intermediul calculatoarelor tradiţionale (desktop şi laptop). De asemenea, PC-urile vor atrage peste 70% din timpul total petrecut în faţa unui calculator.

„Consumatorii din România dovedesc deja de mai mulţi ani că au un apetit foarte ridicat pentru produsele şi serviciile TMT, asimilând rapid toate noile tehnologii şi beneficiile pe care acestea le oferă”, spune Ahmed Hassan, Managing Partner Deloitte România şi liderul echipei specializate în cele trei industrii.

„Rezultatul este că ori de câte ori discutăm de tendinţe locale, majoritatea se regăsesc în raportul TMT global. Experţii anunţă dezvoltarea continuă a lumii digitale, în contextul în care vânzările de telefoane smart şi tablete cresc constant, iar convergenţa este cuvântul cheie pentru operatorii media şi de telecomunicaţii”.

Jolyon Baker continuă: „În contextul divizării publicităţii pe dispozitivele mobile şi tablete, agenţiile trebuie să ia în calcul forme de promovare specifice: fişiere video sau jocuri interactive pentru telefoanele smart sau conţinut special creat şi folosit anterior pe PC-uri, pentru tablete”.

Potrivit consultanţilor Deloitte, publicitatea pe telefoane mobile va genera anul acesta 4,9 miliarde de dolari în venituri, respectiv 3,4 miliarde de dolari pe tablete. Prin contrast, venitul per unitate indică o dinamică diferită, fiecare tabletă generând 7 dolari, în timp ce un telefon smart – 0,6 dolari.

Tehnologia LTE ar putea înregistra o evoluţie importantă, 2013 fiind primul an în care ea se extinde în mai multe ţări. Baza abonaţilor este estimată să se tripleze la 200 de milioane, până la sfârșitul anului, veniturile aferente tehnologiei LTE (Long Term Evolution) reprezentând aproape 10% din veniturile totale rezultate din servicii. Utilizarea tehnologiei LTE va fi mai degrabă evolutivă, decât revoluţionară, consideră analiştii Deloitte: beneficiile majore ale tranziţiei de la 3G la LTE fiind performanţa îmbunătăţită faţă de aplicaţiile existente, de la utilizarea poştei electronice la actualizarea reţelelor sociale.

Anul 2013 va fi anul în care industria televiziunii începe pregătiri intense pentru noua tehnologie High Definition – 4K, ce oferă o rezoluţie de patru ori mai bună decât cel mai avansat standard al televizoarelor HD actuale. Implementarea tehnologiei 4K se va întinde pe mai mulţi ani, 2013 fiind doar un început timid. Probabil că nu se vor realiza emisii în acest standard, iar televizoare compatibile vor fi disponibile la preţuri între 15.000 şi 25.000 de dolari.

Raportul complet TMT Predictions este disponibil pe pagina oficială a programului! Click aici! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here