Ministerul Apărării Naționale a publicat un proiect de modificare a HG nr. 998/2020 privind acordarea biletelor de tratament și recuperare pensionarilor militari, prin care sunt prevăzute numărul biletelor acordate în 2021, precum și condițiile de decontare a acestora.

Astfel, casele de pensii sectoriale vor elabora propunerile pentru acordarea biletelor, în funcție de numărul de bilete stabilit în baza procentului de 5% din totalul beneficiarilor și de nivelul maxim al tarifelor pentru bilete, estimate pe baza valorii de 50% din câștigul mediu salarial brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul în curs.

După art. 12 se introduce art. 12₁, cu următorul cuprins:

“(1) În anul 2021, pensionarii militari și beneficarii prevederilor cu character reparatoriu care doresc să beneficieze de bilete de tratament balnear și de recuperare, în perioada mai – decembrie 2021, depun cererea prevăzutî la art. 5, în perioada ianuarie – 26 februarie 2021.”

Selecția potrivit condițiilor de îndeplinire va fi efectuată în cursul lunii martie, iar beneficiarii selectați vor fi înștiințați în scris atât despre biletul de tratament care le va fi alocat, cât și despre cuantumul contribuției bănești din valoarea biletului, pe care trebuie să o suporte, în situația în care au dreptul la decontare.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here