15 Septembrie, 2019

Cum se acordă biletele de tratament balnear în 2015?

Anul acesta se acordă un număr maxim de 59.641 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, în unităţile – proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice.

Hotărârea nr. 54/2015 stabileşte că la acest număr de locuri se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2015, numărul de locuri la tratament balnear contractat cu alţi operatori economici interesaţi, stabilit după atribuirea contractelor, în funcţie de preţurile ofertate pe bilet.

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, cu caracter reparatoriu, se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete.

Atenţie! În perioada unui an calendaristic, persoana îndreptăţită poate beneficia de un singur bilet de tratament.

Beneficiari

Pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de:

a) pensionar al sistemului public de pensii;

b) asigurat al sistemului public de pensii;

c) beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.

Distribuire şi decontare

Conform actului normativ, distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Decontarea costurilor se face tot de către CNPP, din fondurile aprobate prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2015 nr. 187/2014.

(P) Aveţi nevoie de acte normative actualizate la zi? Le puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud.

comentarii

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu