Să faci bine ceea ce faci, să fii productiv, dar să nu stai cu nemiluita la birou, este situaţia ideală pentru orice angajat care vrea să fie bun profesionist, dar să aibă şi propria lui viaţă. Se spune că productivitatea şi creativitatea se hrănesc amândouă din somn, recreere şi exerciţii fizice. Însă pentru asta ne trebuie timp. Iată cum poți să lucrezi mai inteligent, nu mai mult.

Limitează-ţi lista lucrurilor de făcut

Listele ne ajută, însă e bine să notăm doar cele mai importante trei lucruri. Iar lucrurile astea trei e bine să le facem imediat cum ajungem la birou. Ba chiar să începem de acasă. Cu cât le amânăm mai mult, cu atât vor fi şanse să fim ocupaţi mai târziu, să nu mai avem timp sau să uităm de ele, potrivit unui articol de pe Business Insider. Dacă vreţi neapărat o listă mai mare, notaţi sarcinile secundare mai jos. În orice caz, asiguraţi-vă ca le rezolvaţi mai întâi pe cele importante. Nu faceţi liste pe mai multe zile, deoarece aglomeraţia duce la confuzie şi situaţiile se schimbă mai repede decât anticipăm. Şi, oricum, multe dintre acele lucruri nici nu sunt atât de urgente pe cât obişnuim să spunem.

Măsoară rezultatele, nu timpul de lucru

Recent am fost la o prelegere despre cum muncesc românii. Mihai Ghyka, un om cu experienţă corporatistă, povestea că angajaţii români muncesc multe ore, în general mai multe ca în alte ţări, sunt inimoşi, se consumă, dar nu sunt întotdeauna eficienţi. Ce-i drept, mulţi ne plângem că în ziua X am stat la birou până la miezul nopţii, dar uităm că acest aspect nu are neapărat legătură cu numărul de lucruri pe care le-am rezolvat. […]

» Citeşte articolul integral pe CariereOnline.ro!

Foto: Sxc.hu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here