19 Februarie, 2018

Cum s-ar putea combate evaziunea fiscală în România: dacă nu primeşti bon fiscal, ai dreptul să nu plăteşti!

În viitorul apropiat, persoanele care nu vor primi bon fiscal în schimbul produselor/serviciilor ar putea să aibă dreptul să nu plătească preţul acestora, scrie Mediafax.

Secretarul de stat Dan Manolescu a anunţat că măsura va fi analizată de Ministerul Finanţelor Publice, pentru a vedea dacă aceasta ar putea fi fezabilă în România, după ce în Grecia a fost implementată anul trecut.

“E o măsură adoptată în Grecia, începând cu anul trecut, prin care cetăţenii au dreptul să nu plătească dacă nu primesc un document fiscal. Măsura se pare că în Grecia se bucură de succes şi este în analiză. (…) Dacă legea protejează cetăţeanul pentru a cere bonul fiscal, trebuie analizat dacă o astfel de măsură este fezabilă şi în România. O să mai discutăm şi cu colegii din Grecia pentru a vedea care sunt efectele acestei măsuri. O să vedem ce se întâmplă în sezonul estival la ei, unde sunt foarte mulţi turişti”, a declarat Dan Manolescu.

În Grecia, măsura nu este aplicată doar în domeniul turismului, ci şi în cazul achiziţiilor/serviciilor unde riscul de evaziune este crescut.

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu