De câte ori aţi văzut anunţuri care promovează locuri de muncă ce vă promit venituri extravagante, fără efort? Indiferent că vorbim de promovarea lor pe canalele de social media, prin e-mail sau reclame lipite la avizierul blocului, există riscul să cădeţi în capcana unor escrocherii privind locurile de muncă şi angajarea. InfoCons atrage, de altfel, atenţia asupra acestor practici şi vine în sprijinul dumneavoastră cu o serie de sfaturi.

Un tip frecvent întâlnit de escrocherie este cel de genul „lucraţi de acasă”, adesea promovat prin e-mailuri spam sau reclame anunţuri la aviziere. Majoritatea acestor anunţuri nu sunt oferte reale de muncă, ci faţade pentru activităţi de spălare de bani sau scheme piramidale.

De asemenea, este posibil să primiţi oferte cu un loc de muncă pentru care vi se solicită utilizarea contului bancar pentru a primi şi a transfera plăţi pentru o companie din străinătate. Aceste „oferte de muncă” vă promit că veţi primi un comision pentru fiecare plată pe care o transmiteţi mai departe. Uneori, escrocii urmăresc doar să afle datele contului dumneavoastră bancar astfel încât să îl poată accesa.

O escrocherie ce implică angajarea sau un venit garantat pretinde oferirea fie a unui loc de muncă, fie a unui anumit nivel de venit. De regulă, escrocii vă pot contacta prin e-mail iar ofertele implică adesea plata unui comision în avans pentru un „plan de afaceri”, anumite materiale de pornire sau un software.

Există un tip de escrocherii promovat ca şi oportunitate de afaceri. Vi se poate solicita efectuarea unei plăţi în avans (pentru ceva care nu funcţionează sau nu corespunde cu ceea ce v-aţi aşteptat) sau recrutarea altor persoane.

Sursa: InfoCons

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here