18 Februarie, 2020

Cum poți afla istoricul unui autovehicul de pe aplicația gratuită RAR

Registrul Auto Român a lansat aplicația “Istoric vehicul” prin intermediul căreia orice persoană care deține sau intenționează să achiziționeze un vehicul poate verifica istoricul acestuia prin accesarea site-ului oficial al Registrului. 

Singura condiție este ca mașina să fi trecut cel puțin o dată pe la RAR. Datele se obțin dacă solicitantul introduce în aplicația “Istoric vehicul” adresa de email și numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/șasiu). Aplicația va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă și, după validarea lui, va furniza la aceeași adresă de email informațiile pe care instituția le-a considerat utile pentru deținătorul sau viitorul deținător al unui vehicul. 

Datele generate sunt:

-          activitățile derulate la RAR și numărul de kilometri înregistrați în bordul mașinii (kilometri regăsiți în baza de date a RAR sau a stațiilor ITP autorizate),

-          existența/valabilitatea cărții de identitate a vehiculului,

-          date tehnice și de identificare,

-          gradul de poluare,

-          valabilitatea ITP.

 Dacă aplicaţia se accesează în mod abuziv, solicitantului îi poate fi restricţionat accesul.

 În viitor, avem în vedere extinderea domeniului informaţiilor pe care le oferim, prin includerea şi a unor date referitoare la eventuale daune şi/sau reparaţii care interesează structura de rezistenţă a unui vehicul. Întrucât acestea sunt informaţii care nu ne aparţin, este posibil ca furnizarea lor să comporte anumite costuri”, se arată în anunțul postat pe pagina Registrului Auto Român.

Sursa: RAR

comentarii

Despre autor  ⁄ Traian Dobre

Fara comentarii

Scrie un comentariu