În viitor, schimbarea organizațională va depinde în mare măsură de modul în care funcționează echipele, în special cele de executives.
Într-un articol precedent am introdus modelul celor “cinci disfuncții ale muncii în echipă”, al lui Lencioni.
În acest articol îți propun să ne focalizăm pe câteva puncte de plecare pentru a construi o echipă eficientă, pornind de la transformarea celor cinci disfuncții cu care s-ar putea confrunta o echipă, cu scopul de a asigura performanța acesteia și sănătatea organizațională.
AȘADAR, CUM ANUME CONSTRUIM O ECHIPĂ EFICACE SAU CUM TRANSFORMĂM O ECHIPĂ DISFUNCȚIONALĂ ÎN UNA CARE PERFORMEAZĂ?
Ca lider, poți începe prin a verifica în ce măsură membrii echipei tale au încredere unul în celălalt și se simt liberi să își exprime deschis opiniile, nefiindu-le teamă să intre în conflicte de idei.
Rolul liderului în această fază este să se asigure că oferă cu adevărat cadrul necesar pentru ca încrederea bazată pe vulnerabilitate să se manifeste – spre deosebire de încrederea predictivă, care se manifestă în baza unei experiențe anterioare.
» Citeşte integral articolul scris de Mihaela Leocadia Hartescu pe LearningNetwork.ro.

Foto: FreeImages.com

Articolul precedentPensia privată facultativă: Ce trebuie să ştim?
Articolul următorMonitorul Oficial nr. 275 şi 276 din 15 aprilie 2014: acte normative incluse
Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învăţării, sunt curioşi să îşi descopere limitele şi îşi doresc să obţină rezultate remarcabile în viaţa lor. Portalul (www.learningnetwork.ro) îţi oferă informaţii din industria de learning & development sub formă de ştiri, articole şi review-uri şi posibilitatea de a achiziţiona bilete la conferinţe şi cursuri deschise. Pe platforma online ai acces la calendarul evenimentelor de învăţare şi la catalogul furnizorilor. Learning Nework este locul unde găseşti idei aplicabile pentru: - alcătuirea curriculei de training şi intervenţii facilitate care răspund complet nevoilor organizaţiei tale; - optimizarea programelor de învăţare şi dezvoltare; - arhitectura şi/sau implementarea de conferinţe şi evenimente interne; - dezvoltarea de concepte şi programe customizate de learning & development.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here