23 Iulie, 2018

Cum a hotărât Guvernul să reducă posturile vacante la unele ministere şi autorităţi

În şedinţa de ieri a Guvernului au fost adoptate o serie de acte normative referitoare la reorganizarea anumitor ministere şi autorităţi.

Aceste hotărâri au ca scop desfiinţarea posturilor vacante -pentru a se reveni la regula de angajare de o persoană la un post vacant (în loc de unu la şapte)- şi eficientizarea activităţii instituţiilor vizate.

Instituţiile în privinţa cărora s-au luat hotărâri sunt:

MDRAP (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice): numărul total de posturi (inclusiv demnitarii şi posturile de cabinet) se va reduce de la 788 la 756. În cele 756 de posturi sunt incluse cinci care vor fi înfiinţate.

MFP (Ministerul Finanţelor Publice): s-a stabilit numărul maxim de posturi la 1433 (exclusiv demnitari).

MSI (Ministerul pentru Societatea Informaţională): numărul total de posturi se va reduce de la 190 la 162 (exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului).

MMFPSPV (Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice): s-a stabilit numărul maxim de posturi la 503 (exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului).
- Inspecţia Muncii – număr maxim de posturi: 2587.
- Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială – număr maxim de posturi: 1427.

ISC (Inspectoratul de Stat în Construcţii): numărul de posturi se va reduce de la 750 (inclusiv demnitarii) la 616 (cu excepţia demnitarilor).

ANRSC (Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice): s-a stabilit numărul maxim de posturi la 96 (exclusiv demnitari).

ANFP (Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici): numărul total de posturi se va reduce de la 213 la 198 (inclusiv demnitarii).

CNP (Comisia Naţională de Prognoză): s-a stabilit numărul maxim de posturi la 92 (exclusiv demnitari).

Aşa cum a şi anunţat premierul, nu s-au făcut modificări în ceea ce priveşte posturile vacante din Ministerul Sănătăţii. Doar s-a aprobat numărul total de 4103 posturi ocupate, posturi vacante unice, posturi vacante de conducere şi posturi vacante în procedură de ocupare.

În total, se estimează a fi vorba de 60.000 de posturi vacante (administraţia centrală, locală) care vor fi desfiinţate.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu