REVISTA PRESEI: Cu cât îţi scade salariul dacă se schimbă taxarea după grila Dragnea

Traian Dobre
20 iulie 2017 4 min read
Sistemul de taxare propus de PSD poate să aducă o scădere considerabilă la salariul de bază.
  • Comisia Europeană a clasat două proceduri de infringement împotriva României
Procedurile de infrigement privind stabilirea galeriei de avertismente ilustrate care trebuie utilizate pe produsele din tutun şi condiţiile de intrare şi de şedere în România în scopul ocupării unui loc de muncă în calitate de lucrători sezonieri au fost clasate de Comisia Europeană, anunţă Mediafax, care citeaz[ un comunicat MAE. Alte două dosare au fost închise ”favorabil”. Unul se referă la necomunicarea măsurilor prin care au fost transpuse deciziile JAI privind ”organizarea şi conţinutul schimbului de informaţii extrase din cazierele judiciare între statele membre”, iar altul având ca obiect evaluarea transpunerii şi implementării unei directive privind performanţa energetică a clădirilor.

  • Guvernul va trimite Codul administrativ în Parlament în prima săptămână după vacanţă
News.ro citează declarațiile vicepremierului Sevil Shhaideh care a anunțat că în prima săptămână din septembrie, cel mai probabil, Guvernul va trimite Parlamentului proiectul de lege privind Codul administrativ. Referitor la articolul care prevede că o persoană care a fost condamnată penal poate face din Guvern după reabilitare, ministrul Dezvoltării a precizat că prevederea va fi eliminată dacă aşa vor considera comisiile parlamentare de specialitate.

  • ASF a stabilit că piața bursieră nu a fost manipulată în urma declarațiilor privind desființarea Pilonului II de pensii
Autoritatea de Supraveghere Financiară a finalizat analiza de specialitate referitoare la existența unor posibile indicii privind incidența dispozițiilor legale în materia abuzului pe piață, inițiată în contextul evoluției pieței bursiere din data de 29.06.2017. Conform unui comunicat oficial al ASF, citat de Agerpres, s-a stabilit că nu sunt întrunite condițiile impuse de cadrul legal pentru existența unei fapte de manipulare a pieței prin diseminarea de informații false sau înșelătoare, astfel cum aceasta este definită în Legea nr. 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață.

  • Cu cât îţi scade salariul dacă se schimbă taxarea după grila Dragnea
Economica.net citează calculele unui portal special pentru verificări legate de salarii, pensii și alte venituri, conform căruia salariul brut va suferi modifcări substanţiale, dacă taxarea salariului se schimbă după grila anunţată de Liviu Dragnea. Mai exact, schimbările sunt legate de plata CAS-ului de 25%, asigurările de sănătate 10% şi impozitul pe venit 16%. Calculele exacte depind de nivelul deducerii personale pentru salariul minim respectiv de ponderea salariilor mici în total iar ierarhia finală va fi agregată de Eurostat cu decalaj de minimum doi ani.

  • Daniel Dăianu de la BNR propune înființarea unei Autorități care să supravegheze bănci, firme de asigurări, fonduri private de pensii, brokeri
Daniel Dăianu, membru al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României, propune înființarea unei autorități care să se ocupe de supravegherea conduitei furnizorilor de servicii financiare – bănci, firme de asigurări, fonduri private de pensii, fonduri de investiții, brokeri etc, structură din care să poată face parte și departamentul specializat al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Conform Profit.ro, noua structură, denumită Autoritatea pentru Conduită Financiară (ACF), ar intra în alcătuirea Comitetului Național Macroprudențial, ca observator cu drept de exprimare de opinii.

  • CFR vrea să transforme Gara de Nord într-un mare mall, după modelul occidental
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA are în dicuţie un proiect de administrare a Gării de Nord din Bucureşti, pentru a găsi un investitor care să vină cu un concept comercial integrat, anunță România Liberă. Directorul CFR a declarat că noile spaţii comerciale nu se vor adresa doar celor care călătoresc cu trenul, ci şi locuitorilor din împrejurimi. Pe de altă parte, s-a luat în calcul faptul că în zona peroanelor sunt mai mult de zece chioşcuri cu acelaşi profil. Proiectul nu se va limita la Gara de Nord din Bucureşti, ci va fi extins la toate gările mari din România, printre care Constanţa, Braşov, Arad şi Timişoara.

  • Comisarul Corina Crețu a aprobat 266 milioane euro pentru apă potabilă mai sănătoasă în România
Fondul de coeziune al Uniunii Europene investeşte 266 de milioane de euro în patru mari proiecte de infrastructură şi de gestiune a apei din România. Jurnalul.ro citează declarațiile Corinei Crețu, comisarul european pentru politica regională, care a spus că au fost analizate protecţia mediului înconjurător, condițiile bune pentru cetățeni, dar și alte aspecte sociale: “Cămine din România care au de acum înainte acces la o apă curată datorită investiţiilor noastre, iată un exemplu concret al valorii adăugate a UE”, a mai spus comisarul european.
 
comentarii

Noua platformă de informare juridică dezvoltată de Indaco este aici!

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

lege6 logo
b b