Potrivit unei decizii luate ieri de Executiv, veteranii de război, văduvele de război, precum și accidentații de război în afara serviciului ordonat care au suferit o infirmitate vor primi un ajutor anual în cuantum de 335 de lei, acordat pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice.

Măsura a fost luată în cadrul şedinței Guvernului de miercuri, 9 decembrie 2015, prin aprobarea unui act normativ ce stabilește cuantumul ajutorului acordat în 2015, în creștere cu 11% față de cel de anul trecut, respectiv de la 300 de lei la 335 de lei.

Acest cuantum se stabilește anual, în funcție de evoluția prețurilor și posibilitățile de susținere din bugetul de stat.

De ajutorul anual vor beneficia 17.688 persoane, iar plata ajutorului anual din bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice se efectuează de către casele teritoriale de pensii publice.

Acest ajutor este acordat în baza prevederilor art. 16 lit. g) şi art. 18 din Legea nr.44/1994 şi este asigurat prin bugetele ordonatorilor principali de credite care efectuează plata indemnizațiilor de veteran de război.

Ai nevoie de Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

Sursa: Guvernul României

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here