Ne plac tradiţiile, ne place familia şi ne place Crăciunul. Astfel încât o combinaţie între cele trei este mai mult decât binevenită. Haideţi să vedem câteva tradiţii specifice Sărbătorilor de Iarnă, pe care trebuie să le petreceţi în familie, alături de copii, în acest an. Şi de acum încolo.

Împodobiţi bradul împreună

Deși pare mai ușor să așteptați ca picii să adoarmă și apoi să scoateți la lumina decorațiunile, nimic nu poate fi mai frumos decât bucuria copiilor atunci când așează globulețele pe ramuri. Dacă micuții sunt destul de mari încât să nu existe niciun pericol dacă pun mâna pe globuri și beteala, atunci împodobirea pomului de Crăciun poate fi tradiția voastră. Alegeți o zi specială pe care să o respectați în fiecare an, fie că este Ajunul, fie că este ultima sâmbătă înainte de Crăciun.

Scrieţi scrisoare către Moş Crăciun

Este o tradiție care se poate păstra și peste ani, chiar și atunci când copiii nu vor mai crede în el. Va face parte din magia Crăciunului și, în plus, vă va dezvălui întotdeauna dorințele cele mai ascunse ale lor. Faceți un eveniment din această activitate. Alegeți plicuri și hârtie frumos colorate și așezați scrisorile pe pervaz, de unde Moșul le poate lua atunci când copiii cuminți dorm.

Pregătiţi şi luaţi masa de Crăciun cu toţii

Nu contează dacă este vorba de prânz sau de micul dejun. Important este să o petreceţi în familie, cu cei dragi și cu aceleași feluri de mâncare preferate de toți. Nu uita, însă, să adaugi în meniu ceva special, care să le aducă aminte copiilor, peste ani, de Crăciunul copilăriei: o prăjitură personalizată, plăcinte cu răvașe sau orice altă delicatesă pe care numai tu știi să o gătești.

La colindat

Învățați un colind nou în fiecare an și mergeți împreună cu cei mici pe la vecini și rude cu colindul. Copiii se vor bucura de această tradiție a familiei voastre și vor fi fericiți să dea reprezentații în fața bunicilor, a mătușilor și unchilor, iar la final să numere cadourile pe care le-au primit.

Seara filmelor de Crăciun

Scoateți de la păstrare filmele cu Moș Crăciun și faceți un maraton cinematografic la voi în sufragerie, în fața unui bol cu popcorn și o cană cu ceai cald.

Serile poveştilor de Crăciun

În fiecare an, citiți-le copiilor o poveste de Crăciun care să le dezvăluie atmosfera magică a Sărbătorilor. Fie că alegi povestea bibilca a Nașterii lui Iisus și darurile magilor, fie că sunteți adepții aventurilor moderne, cei mici vor fi bucuroși să le audă înainte să meargă la culcare.

Sursa: depici.ro

Sursa foto: all-free-download.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here