Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, joi, lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Noua listă intră în vigoare de la miezul nopții de 9 spre 10 octombrie. Potrivit documentului, Slovacia a intrat în zona roșie, iar Norvegia a trecut în zona verde, ca urmare a scăderii incidenței cazurilor COVID.  

Astfel, în zona roșie se află 53 de țări și teritorii. Din cauza creșterii ratei de infectare în ultimele zile, pe lista roșie au fost incluse Slovacia, Insulele Feroe, Singapore și Leshoto.

Pe lista galbenă se află acum Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Belarus, Groenlanda, Aruba și Polinezia și Andorra, Iordania și Insulele Cayman.

În zona verde sunt Norvegia, Azerbaidjan, Tunisia, Libia, Jamaica, Fiji, Mauritius și Insulele Turks și Caicos.

Amintim că cei vaccinați împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală nu trebuie să stea în carantină dacă vin din țări aflate pe lista roșie sau pe cea galbenă.

Lista poate fi consultată AICI

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here