Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, printr-o nouă hotărâre, actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Potrivit documentului, Olanda și Federația Rusă, Insulele Feroe si Guernsey au intrat în zona roșie ca urmare a creșterii incidenței cazurilor de Covid-19.

Totodată, potrivit Hotărârii CNSU nr.95/2021, în zona galbenă au intrat: Malaysia, Cuba, Grenada, Costa Rica şi Antigua şi Barbuda,Cehia, Danemarca, Ungaria, Germania, Elveţia, Liechtenstein, Groenlanda, Iordania şi Botswana.

În zona verde au intrat: Palestina, Bermuda, Curaçao, Montserrat, Insulele Virgine Britanice şi Insulele Turks şi Caicos.

Amintim că, potrivit reglementărilor în vigoare, cei care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dar persoanele care vin din zona roşie nu mai scapă de carantină doar cu un test. Este necesară dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

Lista poate fi consultată AICI.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here