Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU a aprobat, joi seara, lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat prin  Hotărârea numărul 68. Potrivit acesteia,  46 de state se află în zona roșie. Lista este valabilă începând de duminică, de la miezul nopții.

Conform listei actualizate de CNSU, în zona roșie au intrat Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka și Guernsey.

În zona galbenă au intrat: Portugalia, Libia, Liban, Tunisia, Mauritius, Monaco, Islanda, Bahamas și Curaçao, Germania, Croația, Letonia, Grenada, Barbados, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Montserrat și Bonaire, Saint Eustatius și Saba;

Potrivit actualelor reglementări, persoanele care călătoresc dintr-o ţară inclusă pe lista roşie nu intră în carantină dacă au certificat digital ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală

Persoanele care vin dintr-o zonă galbenă sunt scutite de carantină dacă sunt vaccinate sau au un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

La revenirea dintr-o țară aflată pe lista verde nu se aplică niciun fel de restricții.

Sunt scutiţi de carantină copiii sub 6 ani şi cei cu vârste între 6 şi 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

Anexa poate fi consultată AICI.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here