Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat noile liste cu clasificarea țărilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de COVID-19. Potrivit hotărârii CNSU, pe lista roșie au intrat Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaiezia, în timp ce Grecia a trecut din zona verde în cea galbenă.

Astfel, pe lista roșie se află acum 28 de țări, printre care 7 din Europa. Este vorba despre Cipru, Marea Britanie, Spania, Andorra, Portugalia și Olanda.

Pe lista galbenă au intrat, pe lângă Grecia, Uruguay și Paraguay (anterior aflate în zona roșie), respectiv Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe și Libia (până acum în zona verde).

Restul țărilor se află pe lista verde, ceea ce înseamnă că circulația dinspre aceste state se desfășoară fără restricții. Lista poate fi consultată AICI

Încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roșie, precum și încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare la 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care este aprobată lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic.

Amintim, persoanele vaccinate anticovid care intră în România din țări aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie nu trebuie să stea în carantină.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here