Hotărârea nr. 80/2021 pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 35/2014 privind aprobarea cotizațiilor și taxelor pentru membrii Camerei Auditorilor Financiari din România, persoane fizice și juridice, și pentru membrii stagiari în activitatea de audit financiar a  fost publicată în Monitorul Oficial şi este  în vigoare de la 02 august 2021.

Cotizațiile fixe anuale se stabilesc după cum urmează

  • pentru auditorii financiari persoane fizice active în primul an de la momentul redobândirii calității de membru al CAFR: 1.500 lei;”.
  • pentru auditorii financiari persoane fizice nonactive în primul an de la momentul redobândirii calității de membru al CAFR: 1.100 lei;”.
  • pentru firmele de audit în primul an de la momentul redobândirii calității de firmă de audit membru al CAFR: 2.100 lei.

De asemenea, potrivit hotărârii, cotizațiile fixe pentru auditorii financiari persoane fizice active în primul an de la momentul redobândirii calității de membru al CAFR, pentru auditorii financiari persoane fizice nonactive în primul an de la momentul redobândirii calității de membru al CAFR și pentru firmele de audit în primul an de la momentul redobândirii calității de firmă de audit membru al CAFR, se achită integral la momentul depunerii documentelor necesare pentru redobândirea calității de membru al CAFR.

Auditorii financiari și firmele de audit cărora li se retrage calitatea de membru al CAFR ca urmare a retragerii autorizării prin ordin al președintelui Autorității pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar vor achita astfel:

a) auditorii financiari și firmele de audit cărora li se retrage calitatea de membru al CAFR pe parcursul unui an calendaristic achită cotizația fixă proporțional cu lunile cât au avut statut de membru (activ sau nonactiv) al Camerei;

b) luna în care se retrage calitatea de membru al CAFR prin hotărâre a Consiliului va fi luată în calcul la determinarea cotizației fixe;

c) cotizația variabilă se achită integral în funcție de veniturile declarate.

În cazul decesului unui auditor financiar membru al CAFR, orice membru al familiei sau moștenitor poate solicita CAFR, în decurs de 90 de zile de la data decesului, pe baza unei cereri și a unei copii după certificatul de deces, cotizația fixă achitată de către defunct pentru anul în care s-a produs evenimentul, proporțional cu lunile rămase până la sfârșitul anului.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here