Cota redusa de 5% a taxei pe valoarea adaugata (TVA) se va aplica si manualelor, cartilor, revistelor in format electronic sau audio. Proiectul a fost votat ieri in cadrul Comisiei pentru buget finante si banci a Camerei Deputatilor si a primit raport favorabil.     

Astfel, se va aplica cota redusă de TVA care se aplică în prezent pentru cărţile tipărite.  Cota de TVA pentru cărţile digitale este de 19% în prezent, în timp ce pentru cărtile tipărite este de 5%.  

“Urmează votul din plenul Camerei Deputaţilor şi ne vom mobiliza pentru adoptarea proiectului de lege. Prin această initiativă legislativa dorim sa sustinem lectura, mai ales in randul tinerilor, care folosesc în principal dispozitive electronice, precum tablete sau telefoane,” a declarat deputatul Gabriela Horga, Vicepresedinte al Comisiei pentru buget, finante si banci a Camerei Deputatilor.

În ultimii doi ani, 15 state ale Uniunii Europene au redus cota de TVA pentru cărţile electronice.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here