12 Decembrie, 2018

Conturile în care se plăteşte TVA de către cei care aplică sistemul Split TVA

OpANAF nr. 620/2018, publicat în Monitorul Oficial de ieri – 12 martie 2018, aprobă lista conturilor de venituri ale bugetului de stat în care se încasează sume din contul de TVA deschis de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal.

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care aplică plata defalcată a TVA conform OG nr. 23/2017, achită obligaţiile fiscale reprezentând TVA datorată bugetului de stat, din contul de TVA deschis la instituţiile de credit/unitatea Trezoreriei Statului, în conturile de mai jos, utilizând cod IBAN beneficiar care să conţină în structura sa şirul de caractere “TVA”.

Plata obligaţiilor fiscale reprezentând TVA datorată de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care nu sunt obligate sau nu optează pentru plata defalcată a TVA, se efectuează în conturile prezentate, utilizând cod IBAN beneficiar care să conţină în structura sa şirul de caractere „TVA“.

Conturile de venituri ale bugetului de stat în care se încasează sume din contul de TVA deschis de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal sunt:

  • 20A100101 TVA încasată pentru operaţiuni interne;
  • 20A100102 TVA încasată pentru importurile de bunuri.

Ai nevoie de Ordonanța nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA? Poţi cumpăra actul la zi,în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

Despre autor  ⁄ Adrian Benţa

Adrian Benta este membru al Camerei Consultanților Fiscali (2007), auditor financiar stagiar, membru CAFR (2010). Are o experienţă de peste 13 ani în conducerea contabilităţii şi fiscalitatea societăţii comerciale şi conduce un cabinet propriu de consultanţă fiscală. Contact: adrian@bentaconsult.ro.

Fara comentarii

Scrie un comentariu