17 August, 2017

Controale în trafic privind starea tehnică a maşinilor, în perioada 10-20 ianuarie

Între datele de 10 şi 20 ianuarie 2013, Direcţia Rutieră – I.G.P.R. şi Regia Autonomă – Registrul Auto Român (RAR) vor efectua controale în trafic, la nivel naţional, pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor, conform unui comunicat de presă publicat pe pagina de web a Ministerului Afacerilor Interne.

În această perioadă, echipele mixte vor verifica, în trafic, starea tehnică a autovehiculelor, urmărind dacă acestea îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice.

Echipaje formate din poliţişti şi specialişti R.A.R. vor verifica buna funcţionare a următoarelor elemente:

- mecanismul de frânare şi a sistemul de direcţie;

- instalaţia de iluminare/semnalizare, precum şi reglajul acesteia;

- legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

De asemenea, se va verifica autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.

În cazul în care se constată defecţiuni tehnice de natură a pune în pericol grav siguranţa circulaţiei, autoturismele respective vor fi imobilizate.

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu