Guvernul va face o lege a internshipului, pentru ca acest tip de contract să fie recunoscut în Codul Muncii, ca stagiu profesional.

Prima etapă va consta în inițierea unor discuții cu instituțiile publice, dar și firmele private, cu ONG-uri, cu instituții de învățământ, pentru a se crea un cadru general de abordare a acestei noi legi.

Conform declarațiilor de la finalul ședinței de guvern din 25 mai, Executivul a adoptat un memorandum prin care se dă startul în elaborarea legii internshipului. “Este o lege cerută și de mediul de afaceri, dar și de tinerii care își doresc să aibă o astfel de experiență, adică să vadă ce înseamnă un loc de muncă sau altul, ce cere un angajator sau altul în mod direct”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu.

Noile prevederi vor fi clare, pentru a se face diferența clară și să nu se nască eventuale confuzii între un contract de internship și un contract de muncă propriu-zis, a mai anunțat Guvernul. Datele oficiale arată că pentru cele 100 de locuri disponibile la programul de internship al guvernului au fost aplicate 1.670 de candidaturi eligibile. Tinerii care vor începe acest program, care se va derula în 52 de instituții ale statului, vor avea stipulat, deocamdată, un gen de contract de stagiar, pentru că perioada este scurtă, până în luna iulie. După inițierea legii însă, pentru anul viitor cel mai probabil, tinerii care vor face parte din program vor avea contracte de internship, care vor fi stipulate și de Codul Muncii.

Programul de internship de la Guvern a fost inițiat în 2013. 

Ai nevoie de Codul Muncii? Il poți obține în variantă actualizată în format .PDF sau MOBI de AICI!
comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here