Legea nr. 85/2022 pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi pentru completarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local intră în vigoare la 16 aprilie 2022.

Noua lege prevede că drumurile pentru ciclişti sunt căi de comunicaţie terestră din interiorul sau exteriorul localităţilor, proiectate şi construite special pentru circulaţia cicliştilor, al căror traseu poate fi identic sau diferit de cel al drumurilor existente în zonă.

După importanţa lor, drumurile pentru ciclişti pot fi de interes naţional, judeţean sau local, vor avea minimum două benzi de circulaţie, fiecare având o lăţime de minimum 1,20 metri.

Drumurile pentru ciclişti se vor construi în urma unor studii de necesitate şi cost-eficienţă astfel:

a) în afara localităţilor pe un traseu diferit de cel al drumurilor publice existente sau paralel cu acestea, în funcţie de rezultatul studiului;

b) în interiorul localităţilor dacă nu există piste pentru ciclişti şi nu s-a decis că aceasta este soluţia cea mai fiabilă.

Totodată legea mai prevede acum că drumurile pentru ciclişti de interes naţional aparţin proprietăţii publice a statului şi cuprind drumurile pentru ciclişti care traversează localităţi aflate pe raza teritorială a cel puţin două judeţe.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here