Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor a făcut pe pagina de facebook o postare în care declară că a fost depăşit pragul de 50.000 de case de marcat electronice fiscale conectate la sistemul informatic al MF-ANAF.

„Termenul limită de conectare pentru marii contribuabili este 30 iunie 2021, iar pentru contribuabilii mici și mijlocii, 30 noiembrie 2021. În consecință, încurajez cât mai mulți contribuabili, în special micii comercianți sau prestatorii de servicii (inclusiv de taximetrie), să nu aștepte până în ultimul moment și să inițieze cât mai curând procedurile de conectare prin intermediul distribuitorilor autorizați sau a unităților acreditate de service.

Întregul demers de conectare vine în sprijinul contribuabililor prin automatizarea schimbului de date și eliminarea necesității depunerii anumitor declarații specifice, în fiecare lună. Specialiștii noștri asigură tot suportul necesar pentru inițierea procedurii de conectare a caselor de marcat electronice fiscale” mai scrie în postarea de pe facebook.

Amintim că, potrivit Ordinului nr. 435/2021, agenții economici mari au termen până pe 30 iunie 2021. În ceea ce privește contribuabilii mici și mijlocii, termenul este până la 30 noiembrie 2021. Iar cei care vor achiziționa case de marcat după 1 decembrie 2021, se vor conecta la data instalării.

Excepție fac comercianții care utilizează aceste case de marcat în zone fără acoperire în privința comunicațiilor electronice. Aceștia vor trebui să transmită o declarație care se găsește în ordin, dar va fi în format PDF cu XML atașat.

Lunar, ANAF va transmite prin SPV mesaje despre eventuale disfuncționalități privind fișierele transmise de casele de marcat.

Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului 28/1999, companiile care nu vor respecta termenele impuse de Fisc vor risca o amendă de la 8.000 la 10.000 de lei.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here