Ministerul Muncii a publicat condițiile pentru categoriile vulnerabile, care vor primi măști de protecție gratuite, într-un proiect de hotărâre care urmează a fi adoptat de Guvern în cursul următoarelor 2 săptămâni, după perioada de dezbatere publică, ce se încheie pe 25 mai.

Beneficiarii vor primi, conform actului normativ, 50 de măști de protecție/persoană, timp de două luni, așadar 100 măști de persoană.

Categoriile de beneficiari vor fi familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, precum și persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei.

Art. 4 – (1) Măștile de protecție facială se acordă în număr de 50 bucăți pe lună, pentru o perioadă de 2 luni, pentru fiecare persoană prevăzutăla art.1 și se distribuie la domiciliul sau reședința beneficiarilor prevăzuți la art. 1 alin.(1).

(2) Pentru beneficiarii prevăzuți la art. 1alin.(1), fără domiciliu și fără locuință, care fac parte din categoria celor definiți de art. 3 alin.(2) din Legea nr.416/2001, sau a celor definiți de art. 7 alin.(2) din Legea nr.277/2010, se va asigura livrarea măștilor la nivelul serviciului public de asistență socială, acesta urmând să le distribuie persoanelor fără domiciliu și fără locuință în termen de 3 zile de la recepția măștilor.

Ministerul Muncii va identifica persoanele fără adăpost și celelalte categorii de beneficiari, pentru a distribui măștile de protecție prin agențiile județene.

Conform datelor incluse în proiect, vor beneficia de acest sprijin aproximativ 280.000 familii beneficiare de ajutor social și/sau alocație pentru susținerea familiei, în care se înregistrează aproximativ 900.000 persoane.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here