Procedura pentru îndeplinirea condiţiilor de conectare a jocurilor de noroc de tip slot machine şi pariuri joc tradiţional din 08.03.2016, aprobată prin Ordinul ONJN nr. 48/2016, publicată în Monitorul Oficial nr. 234 din 30 martie 2016 (M.Of. nr. 234/2016).

Definiţii:

a) Sistemul informatic centralizator reprezintă ansamblul de echipamente şi programe informatice prin care se realizează colectarea, stocarea, centralizarea şi transmiterea datelor furnizate de fiecare mijloc de joc în parte.

b) Terminalul de conectare reprezintă un echipament informatic amplasat la sediul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) sau într-o locaţie agreată de ONJN prin intermediul căruia se asigură accesul la baza de date a sistemului informatic centralizator al organizatorului.

1. Cu cel puţin 5 zile înainte de şedinţa Comitetului de supraveghere al ONJN, fiecare mijloc de joc pentru care se solicită autorizarea sau agenţie de pariuri trebuie să fie identificat/identificată în sistemul informatic centralizator.

2. Organizatorii de jocuri de noroc tip slot machine sau pariuri – jocuri tradiţionale au obligaţia de a comunica ONJN orice modificare ulterioară, cu cel puţin 5 zile înainte de a fi operaţională.

3. Toate mijloacele de joc tip slot machine, precum şi agenţiile de pariuri vor fi conectate la sistemul informatic centralizator.

4. Terminalul trebuie să conţină minimum următoarele informaţii:

4.1. Pentru jocul de tip “slot machine” – joc tradiţional, aşa cum este definit la art. 10 alin. (1) lit. e) pct. (i) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările şi completările ulterioare, datele conţinute de sistemul informatic centralizator şi care vor putea fi accesate prin intermediul terminalului de conectare sunt:

a) denumirea organizatorului;

b) locaţie (judeţul, localitatea, adresa);

c) seria mijlocului de joc;

d) contor total intrări;

e) contor total ieşiri;

f) acumulare jackpot;

g) starea aparatului (pornit/oprit).

4.2. Pentru “aparatele electronice atribuitoare de câştiguri cu risc limitat” şi “jocurile de videoloterie” – jocuri tradiţionale, aşa cum sunt definite la art. 10 alin. (1) lit. e) pct. (ii) şi (iii) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările şi completările ulterioare, datele conţinute de sistemul informatic centralizator şi care vor putea fi accesate prin intermediul terminalului de conectare sunt:

a) denumirea organizatorului;

b) locaţie (judeţul, localitatea, adresa);

c) total mijloace de joc “per” locaţie;

d) totalul taxelor de participare colectate “per” locaţie;

e) totalul premiilor acordate “per” locaţie;

f) seria mijlocului de joc;

g) totalul taxelor de participare colectate “per” mijloc de joc;

[Continuare…]

Ai nevoie de Ordonanţa de urgenţă nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

1 COMENTARIU

  1. ieri am cistigat 16.000 lei ron si nu am primit bani pina acum si am reclamat 112 si a venit politia si am facut plingere cerere de catre comandant si nu vrea sa rezolve si zice ca afost eroare si nu stiu nimic eu sint o persoane cu dizabilitati de auz si nu ma pricep nimic domnul sau doamna avocat de la legestart si te rog frumos sa imi ajutati niste proceduri de urmat va multumim mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here