Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat astăzi OUG 41/2021 prin care se stabilesc condiţiile în baza cărora se pot înscrie candidaţii la funcţiile de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar, scrie Agerpres.

Potrivit documentului, Funcţia de director şi de director adjunct se ocupă prin concurs public, care contră în proba scrisă şi interviu, de către cadre didactice titulare membre ale corpului naţional de experţi în management educaţional. Prin excepţie la articolul 1, se pot înscrie la concursul naţional pentru ocuparea funcţiei de director/director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar şi cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert în management educaţional, dar care îndeplinesc următoarele condiţii:

  • au diplomă de licenţă sau atestat de echivalare;
  • au cel puţin 5 ani vechime în învăţământ.

Funcţiile de conducere din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic se ocupă prin concurs, care constă în proba scrisă şi interviu, conform unei metodologii elaborate de către Ministerul Educaţiei şi aprobate prin ordin al ministrului, de către cadrele didactice titulare în învăţământ membre ale corpului naţional de experţi în management educaţional, care au titlu de doctor sau gradul didactic 1.

Se pot înscrie la concursul naţional pentru ocuparea funcţiei de conducere din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic şi cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert în management educaţional, dar care îndeplinesc următoarele condiţii: au diplomă de licenţă, au titlul de doctor sau gradul didactic 1.

De asemenea, se pot înscrie la concursul pentru ocuparea funcţiilor de îndrumare şi de control din inspectoratele şcolare şi cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert in managementul educaţional, dar care au diplomă de licenţă şi gradul didactic 1 sau 2.

Pentru acest proiect Camera Deputaţilor este primul for sesizat. Urmează să fie dezbătut şi în Senat care este cameră decizională.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here