Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat organizarea, pe 12 septembrie 2021, la București, a concursului de promovare pe loc în funcții de execuție a procurorilor. Acesta se desfășoară prin intermediul Institutului Național al Magistraturii și este organizat pentru ocuparea a 199 de locuri.

Astfel, sunt disponibile:

  • 100 de locuri aferente gradului profesional corespunzător parchetului de pe lângă tribunal;
  • 50 de locuri aferente gradului profesional corespunzător parchetului de pe lângă curtea de apel;
  • 30 de locuri aferente gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;
  • 5 locuri aferente gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare;
  • 5 locuri aferente gradului profesional corespunzător Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel;

Mai sunt oferite:

  • 3 locuri pentru personalul de specialitate asimilat judecătorilor și procurorilor din aparatul propriu al Ministerului Justiției (2 pentru dobândirea gradului profesional corespunzător curții de apel și 1 loc pentru dobândirea gradului profesional corespunzător tribunalului);
  • 3 locuri pentru personalul de specialitate asimilat judecătorilor și procurorilor din cadrul Inspecției Judiciare (grad profesional corespunzător tribunalului);
  • 3 locuri pentru personalul de specialitate asimilat judecătorilor și procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (1 loc pentru dobândirea gradului profesional corespunzător curții de apel și 2 locuri pentru dobândirea gradului profesional corespunzător Tribunalului).

Concursul constă în susținerea unor probe scrise, cu caracter teoretic și practic, la materiile drept penal, drept procesual penal, jurisprudența CEDO și jurisprudența CJUE.

Procurorii și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor pot depune cereri de înscrieri la concurs la Consiliul Superior al Magistraturii, personal sau prin fax, până la data de 26 iulie inclusiv.

Pe 2 august va fi afișat lista candidaților ce îndeplinesc condițiile legale de participare la concurs, iar până în 5 august pot fi formulate contestații de candidații respinși. Acestea vor fi soluționate de Secția de procurori a CSM până pe 20 august.

Probele scrise vor fi susținute pe 12 septembrie, iar contestațiile la barem vor fi soluționate până pe 20 septembrie. Corectarea lucrărilor se va face în intervalul 22-23 septembrie, iar afișarea notelor finale, după contestații, se va face pe 29 septembrie.

Cererea tip de inscriere, tematica si bibliografia, regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului pot fi descarcate AICI.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here