Peste 1300 de persoane candidează pentru cele 120 de posturi de grefieri cu studii juridice superioare, conform unui comunicat de presă emis de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Ieri, 1 septembrie 2013, a avut loc proba scrisă de verificare a cunoştinţelor în cadrul concursului de admitere la Şcoala Naţională de Grefieri, la următoarele discipline:

  • procedură penală;
  • procedură civilă;
  • organizare judiciară.

Celelalte etape ale concursului urmează să se desfăşoare conform  calendarului.

La concurs  s-au  înscris 1533 de candidaţi şi au participat 1374 de candidaţi.        

Din cele 120 de locuri de grefieri cu studii superioare juridice scoase la concurs, 90 de locuri sunt alocate pentru ocuparea posturilor vacante de grefier la instanţele judecătoreşti, iar 30 de locuri sunt alocate pentru ocuparea posturilor vacante la parchete.

Concursul se organizează la nivel naţional, în condiţiile prevăzute de Legea  nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, cu modificările şi completările ulterioare şi de Regulamentul privind concursul de admitere la Şcoala Naţională de Grefieri, aprobat prin Hotărârea nr. 173/2007 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, modificată şi completată.

Sursa: CSM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here