22 Iulie, 2019

ACTUALIZARE. Concursul de admitere la INM şi cel de admitere în magistratură – rezultatele finale ale testului de verificare a cunoştinţelor juridice

ACTUALIZARE (15 oct). Au fost publicate rezultatele finale ale celor două concursuri. Mai multe informaţii despre verificarea bunei reputaţii, examinarea medicală şi testarea psihologică găsiţi în acest articol.
__________

ACTUALIZARE (11 sep).
Au fost publicate listele finale ale candidaţilor declaraţi admişi în urma susţinerii testului eliminatoriu de verificare a cunoştinţelor juridice din cadrul concursurilor de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) şi în magistratură.

• Admiterea la INM:

- Lista candidaţilor declaraţi admişi este disponibilă aici (pdf);

- Lista candidaţilor declaraţi respinşi este disponibilă aici (pdf);

• Admiterea în magistratură:

- Lista candidaţilor declaraţi admişi este disponibilă aici (pdf);

- Lista candidaţilor declaraţi respinşi este disponibilă aici (pdf).

Rezultatele afişate (5 septembrie) înainte de soluţionarea contestaţiilor pot fi găsite aici (INM – pdf) şi aici (magistratură – pdf).

Rezultatele verificării îndeplinirii condiţiilor de înscriere (26 august) pot fi găsite aici (INM – pdf) şi aici (magistratură – pdf).

Potrivit calendarelor celor două concursuri, pentru candidaţii admişi în urma testului eliminatoriu de verificare a cunoştinţelor juridice urmează, în data de 14 septembrie, susţinerea testului eliminatoriu de verificare a raţionamentului logic.

Informaţii suplimentare despre următorul test găsiţi pe site-ul INM-ului.

__________

ŞTIREA INIŢIALĂ (14 aug): Înscrierile pentru concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) au avut loc până pe 22 iulie. Lista cu rezultatele verificării îndeplinirii condiţiilor de înscriere a fost afişată pe 14 august.

Potrivit documentului publicat pe site-ul INM-ului, s-au înscris peste 4000 de persoane pentru cele 160 de locuri de auditori de justiţie scoase la concurs (80 de locuri pentru funcţia de judecător şi 80 pentru cea de procuror).

Rezultatele verificării îndeplinirii condiţiilor de înscriere pot fi consultate aici (pdf).

Candidaţii care au fost respinşi pot formula contestaţii în cel mult 48 de ore de la publicarea rezultatelor. Contestaţiile pot fi depuse la tribunale şi la parchetele de pe lângă acestea.

Concursul va avea două etape:

• Etapa I:
- 31 august 2014: test-grilă (eliminatoriu) pentru verificarea cunoştinţelor la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal;
- 14 septembrie: test-grilă (eliminatoriu) de verificare a raţionamentului logic;

• Etapa a II-a:
- 26 septembrie – 5 octombrie: interviul, care va consta în: elaborarea în scris a unei analize cu privire la subiectul extras de candidat şi susţinerea orală a acestuia; analiza orală a unei speţe cu elemente de etică specifice profesiei.

Tematica şi bibliografia sunt disponibile aici (pdf), iar calendarul complet al concursului – aici (pdf).

CONCURSUL DE ADMITERE ÎN MAGISTRATURĂ

Tot în data de 14 august au fost afişate şi rezultatele verificării îndeplinirii condiţiilor de înscriere pentru concursul de admitere în magistratură.

Acest concurs este organizat pentru ocuparea a 26 de posturi de judecător la judecătorii şi zece posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. În total, s-au înscris peste 1000 de persoane.

Rezultatele verificării îndeplinirii condiţiilor de înscriere pot fi consultate aici (pdf).

Contestaţiile candidaţilor respinşi pot fi depuse – în cel mult 48 de ore de la publicarea rezultatelor – la tribunale şi la parchetele de pe lângă acestea.

Potrivit calendarului (pdf) de desfăşurare, probele vor avea loc astfel:

• Etapa I:
- 31 august 2014: test-grilă (eliminatoriu) pentru verificarea cunoştinţelor la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal;
- 14 septembrie: test-grilă (eliminatoriu) de verificare a raţionamentului logic;

• Etapa a II-a:
- 6-14 octombrie: interviul, care va consta în: elaborarea în scris a unei analize cu privire la subiectul extras de candidat şi susţinerea orală a acestuia; analiza orală a unei speţe cu elemente de etică specifice profesiei.

Mai multe informaţii despre concursul de admitere în magistratură găsiţi aici.

Sursa: INM | Foto: Free Images

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu