În activitatea mea practică am fost întrebată de mai multe ori despre concediul de maternitate la care au dreptul viitoarele mame; plecând de la utilitatea unor astfel de informații, în articolul de față ne-am propus să prezentăm celor interesate câteva informații referitoare la concediul de maternitate (sarcină şi lăuzie).

În conformitate cu prevederile art. 2 alin. 1 lit.d din OUG nr. 158/2005, printre concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate la care au dreptul asiguraţii, se numără și concediul şi indemnizaţia de maternitate.

Referitor la concediul medical pentru maternitate, reținem că acesta se acordă numai pentru sarcină şi nu pentru afecţiunile care pot interveni pe parcursul sarcinii, fără legătură cu aceasta.

Cine poate beneficia de concediul de maternitate (sarcină şi lăuzie) si pentru ce perioadă?

Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină şi lăuzie pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizaţie de maternitate.

Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere.

Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.

Reținem că, de aceleaşi drepturi beneficiază şi femeile care nu se mai află, din motive neimputabile lor, în una dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. 1 din OUG nr. 158/20051, dacă nasc în termen de 9 luni de la data pierderii calităţii de asigurat.

Faptul că pierderea calităţii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei în cauză se dovedeşte cu acte oficiale eliberate de către angajatori sau asimilaţii acestora, iar indemnizaţia se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenţie.

Într-o astfel de situaţie, baza de calcul a indemnizaţiei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza cărora s-a calculat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calităţii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10 din OUG nr. 158/2005.

În ceea ce privesc persoanele cu handicap asigurate, acestea beneficiază, la cerere, de concediu pentru sarcină, începând cu luna a 6-a de sarcină.

Legiuitorul arată și că, în situaţia copilului născut mort sau în situaţia în care acesta moare în perioada concediului de lăuzie, indemnizaţia de maternitate se acordă pe toată durata acestuia.

Cine poate elibera certificatul de concediu medical pentru sarcină sau pentru lăuzie și pentru ce perioadă?

Certificatul de concediu medical pentru sarcină se eliberează pentru cel mult 30 de zile calendaristice de către medicul de familie sau de către medicul de specialitate obstetrică-ginecologie, care ia în evidenţă şi urmăreşte pe parcursul sarcinii gravida, până la durata maximă prevăzută de lege.

În ceea ce privește certificatul de concediu medical pentru lăuzie, acesta se eliberează de medicul curant de specialitate obstetrică-ginecologie din unitatea sanitară unde a născut femeia sau de medicul de familie, pentru perioade de cel mult 30 de zile calendaristice. Prelungirea concediului medical pentru lăuzie până la durata maximă prevăzută de lege se face de medicul de familie care are în urmărire lăuza.

În situaţia în care survine decesul mamei, la naştere sau imediat după aceasta, tatăl beneficiază de restul concediului neefectuat de către mamă, în condiţiile Legii concediului paternal nr. 210/1999, certificatul fiind eliberat de medicul de specialitate obstetrică-ginecologie din unitatea sanitară unde a născut femeia sau de medicul de familie, după caz.

Care este cuantumul lunar al indemnizaţiei de maternitate?

Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10 din OUG nr. 158/2005.

De reținut și că indemnizaţia de maternitate nu se suportă de angajator, ci aceasta se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

______________________________________

1 Potrivit art. 1 alin. 1 din OUG nr. 158/2005, persoanele asigurate pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, denumite în continuare asiguraţi, au dreptul, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioada în care au domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, la concedii medicale şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, dacă:

A. desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă sau în baza raportului de serviciu, precum şi orice alte activităţi dependente;

B. desfăşoară activităţi în funcţii elective sau sunt numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului, precum şi membrii cooperatori dintr-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugăreşti, ale căror drepturi şi obligaţii sunt asimilate, în condiţiile prezentei legi, cu ale persoanelor prevăzute la lit. A;

C. beneficiază de drepturi băneşti lunare ce se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile legii.

Ai nevoie de OUG nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate? Poţi cumpăra actul la zi, în format .pdf, de AICI!

comentarii

60 COMENTARII

 1. Buna ziua. Legat de acest subiect daca in concediu de crestere se afla tata insa mama doreste la un moment dat sa intre ea in concediu se poate?

 2. Buna ziua,

  Intrebarea mea este daca personalul navigant beneficiaza de astfel de concedii. Vreau sa-mi schimb jobul si as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Banuiesc ca nu, dat fiind faptul ca vor fi contracte determinate 6-8 luni.
  Daca voi pleca dar imi platesc in continuare cartea de munca schimba cu ceva situatia?

  Multumesc anticipat,

 3. Buna ziua,

  Sunt in urmatoarea situatie : am contract de munca part-time – 1h/ zi de 1 an si o luna si in paralel de o luna si din 21.10.2015 un contract 8h/ zi, ambele pe o perioada nedeterminata.
  In situatia in care sunt insarcinata in 3 saptamani beneficiez de acei 2 ani de concediu? angajatorii ambelor societati sunt obligati sa imi acorde acest concediu?

  Va multumesc frumos.

  • da beneficiezi de concediu pentru ca nu conteaza norma de lucru ci perioada de 12 luni acum cu noaua lege 12luni in ultimii doi ani inaintea nasterii copilului.
   concediu vei lua doar de la un singur angajator.in cazul tau cel unde ai perioada mai lunga. chestia e ca poti ramane in continuare activa cu un contract de munca partial. (dar sa nu obtii venituri mai mari de 3000 de lei pe an. ) asa era legea nu stiu daca s a mai schimbat ceva.

 4. Buna ziua,daca se specifica maximum 30 zile,in lunile cu 31 de zile ,cum se elibereaza c.maternitate?Nu este o gluma,casa de sanatate Bacau, cere concediu separat pt ziua de 31!!!

 5. Buna ziua!
  As dori sa va intreb daca acest concediu de maternitate(sarcina- lauzie) se considera intrerupere de activitate in munca/specialitate? Mentionez ca eu lucrez in invatamant. Multumesc frumos!

 6. Buna ziua. Sotia este in ultimul an de master, ea va naste in luna aprilie iar masterul il va termina in luna iulie. Concediul de crestere a copilului de doi ani am sa ii iau eu, desii stiu ca are si ea acest drept. Intrebarea mea este daca poate beneficia sotia inainte de nastere de vreo indemnizatie de concediu postanatal sau de lauzie dupa nastere, sau are dreptul la vreo indemnizatie inainte de nastere!? Multumesc

 7. Daca , mama este membru in familie ,cetatean roman, din R.Moldova , si nu are buletin romanesc , iar tatal este liber profesionist , copilul trebuie sa se nasca , Intrebare-rugaminte ,va primi , acea indemnizatie ptr copil ? Daca da unde trebuie sa depuna documentele si ce fel ?Multumim foarte mult ,

  • ca sa beneficieze de indemnizatie conditia este ca unul din parinte(si normal cel care solicita)sa aibe venituri obtinute timp de 12luni pana in ziua nasterii copilului.
   daca tata are cu ce dovedi ca a obtinut venituri timp de 12luni anterioare nasterii copilului da sigur ca poate solicita concediu crestere copil beneficiind si de indemnizatie.
   documnetele se depun de regula la primaria de unde apartii la sectorul asistenta sociala. in termen de 60de zile (daca nu gresesc)dupa nasterea copilului

 8. Intrebarea mea este ca: pot sa intru in concediul daca lucrezi din Noiembrie 17 2015, sunt gravida 18 saptamana. Pot sa intru in acest concediul inainte sa nasti si dupa naste???

 9. Bună ziua,
  am o întrebare legata de limita pentru indemnizatia de maternitate. Este specificata in lege limita de 12 salarii minime brute pe ţară lunar. Nu îmi este clar cum se calculeaza. Suma ultimelor 6 salarii brute nu trebuie sa depășească cele 12 salarii minime brute pe tara? Sau lunar valoarea indemnizației nu trebuie sa depășească aceasta limita?
  Va multumesc!

 10. lunar valoarea indemnizatiei nu trebuie sa depaseasca limita.
  acum am inteles ca au eliminat plafonu ala de 3400 in cazul de doi ani.(nu si in cazul de un an concediu). eu asa am inteles din noua lege. si se calculeaza procent de 85% din salariu brut

 11. Bună ziua As dori sa va întreb dacă concediu prenatale poate fi întrerupt astfel încât sa pot semna actul adițional de mărire a salariului…. instituția la care lucrez urmează sa mărească salariile angajaților. De la 1 mai 2016 eu intrând în concediu la începutul lunii aprilie. Mulțumesc

 12. Buna ziua! Am si eu o intrebare. sunt insarcinata in 23 de saptamani, dar sunt angajata abia de la 1 ianuarie 2016. As vrea sa lucrez pana la sfarsitul lunii iunie, ceea ce ar insemna ca voi avea doar 6 luni lucrate pana cand as vrea sa imi iau concediu prenatal. Am dreptul/ voi primi indemnizatia pentru acest concediu sau nu?

 13. Buna ziua,
  Daca in CIC intra tatal iar mama mai are de luat concediu din cele 126 de zile, cum se va proceda? Mama este obligata sa isi reia activitatea chiar daca ar mai avea dreptul la 25 de zile ?
  Va multumesc,

 14. Buna ziua. Daca in ultimele 12 luni pana o sa nasc am salariu brut diferit conteaza? 6 luni am avut contract determinat pe 3/luni si norna 4h si timp de 6 luni nedetermnsi 8 ore. Care se ia in calcul pt concediu de maternitate si indemnizatie? Vreau un raspuns va rog . multumesc

 15. Sotul meu e angajat de pe 26 ianuarie.Iar eu am o luna de sarcina si ar trebui sa nasc in ianuarie anul viitor 2017,se poate ca eu sa iau indemnizatia de doi ani

  Va rog sa-mi taspundeti!

 16. Buna ziua, Nu reusesc sa inteleg daca indemnizatia de maternitate pt perioada anterioara nasterii pruncului (prenatala) este considerata venit asimilat salariilor si se ia in calcul la stabilirea indemnizatiei de crestere copil? Astept un raspuns, Va mulutumesc

 17. Buna ziua.
  Eu ma aflu intr-o situație mai dificilă ,am fost angajată un an si o lună la un magazin (mai 2015 pana în iunie 2016 )activitatea magazinului sa retras din oras si ulterior dupa ce am semnat preavizul de desfacere contract a2 zi am aflat ca sunt gravuda in 5 saptamani ,am anuntat angajatorul ca sunt gravida dar nu prea ma băgat în seamă ,mi-a trimis acte de somaj ,am depus somajul si am 10 saptamani de sarcina .în timpul somajului pot sa îmi bag concediu medical pana la prenatal si apoi sa intru direct in prenatal .si de cat concediu medical as avea dreptul pana la prenatal si de la cate luni as putea sa bag concediu medical si sa suspend perioada de somaj ?ma gândesc ca ma plăteste mai bine in concediu medical decat somaj , va rog sa îmi spuneti cum sa procedez .

 18. Buna ziua.Am intrat in prenatal de pe 06.10.2016 dar inainte de prenatal am fost in concediu medical 2 luni si seful meu imi platea medicalul 75%din minumul pe economie acum pe tara.(adica cam 700lei pe luna).Am inteles ca prenatalul se plateste cu 1000 lei pe luna dar seful meu refuza sa-mi plateasca 1000 lei pe luna,a zis ca o sa ma plateasca tot cu 700 lei pe luna.E normal asa ceva?.Multumesc!Precizez ca lucrez la aceias firma de 9 ani.

 19. Sunt insacinata in 21 saptamani, ar trebui sa nasc in 28 martie. Vreau sa nasc natural asa ca nu o sa fie programata nasterea(poate nasc si la 41 sapt..)
  Cum e mai profitabil sa intru in prenatal? As vrea sa las 49 zile pt postnatal ca sa fiu acoperita.
  Dar asta inseamna ca in ianuarie sa mai merg la servici o saptamana. Cum se va calcula indemnizatia pt prenatal? Se fractureaza luna? Adica cum este mai ok din punct de vedere financiar, sa iau concediul atunci sau sa merg toata luna ianuarie la lucru(caz in care as lua mai putini bani) Inteleg ca o sa iau 85% din media ultimelor 6 luni lucrate anterior adica Iulie-Decembrie dar cum se va calcula pt ianuarie daca o sapt o sa fiu angajata apoi celelalte 3 sapt. am concediu prenatal?

 20. Buna ziua, o intrebare .. seful meu nu mia dat banii pt concediu medical (maternitate cele 126 de zile) nu miam luat decat 94… a zis ca imi da banii cand ii decinteaza cas si ca nu ia bagat banii pe card…cum as putea sa aflu daca ia dat banii? Multumesc

 21. Buna ziua,

  De cate zile de CO de odihna beneficiez in anul 2017 in situatia in care dana nasterii este 6 mai si mai calculam 50 zile dupa, ptr lauzie (30 iunie sa presupunem).
  multumesc

 22. Buna-ziua,
  Sunt insarcinata in aproximativ 6 luni am inteles ca as vrea dreptul la concediu prenatal cu maxim 63 zile inainte de a se naste bebe,dar medicii isi dau cu presupusul ba ca nasc mai la inceput de luna Aprilie (medicul ginecolog),ba ca mai la sfarsit (medic familie),intrebarea cine imi acorda certificatul pentru solicitarea concediului prenatal si daca pana la acest concediu mai pot solicita concediu medical.
  Multumesc,
  Lidia

 23. Buna ziua! Eu beneficiez de indemnizatie pentru ca am nascut in timpul masterului. Pe 7 aprilie 2017 face baiatul 2 ani. Dupa 27 aprilie 2017 am termenul de nastere pentru cel de al doilea copil. Beneficiez de indemnizatie si pentru cel de al doilea copil? As putea lua medical incepand cu data de 7 martie (pentru ca ultima luna intra tatal)? Am dreptul la concediu medical daca nu am lucrat? M am interesat la casa de sanatate si mi s a spus k nu am dreptul pentru k nu am lucrat si nu am fost nici in somaj. Va multumesc!

 24. Buna ziua sunt insarcinata in aproximativ 7 luni . Am 7 luni de cand lucrez pana nasca voi face 9 luni de munca eu pot beneficia de concediu de maternitate daca nu am un an de munca pana voi naste ?

 25. Buna seara! Am o nelamurire, daca ma poate ajuta cineva… lucrez in invatamant ca suplinitor si mentionez ca titulara se va intoarce in luna mai, deci contractul meu se va incheia. eu sunt insarcinata si in momentul in care ea se va intoarce voi avea 23 de saptamani de sarcina. ce pot sa fac in situatia data?eu pot beneficia de prenatal?

 26. Buna ziua, sotia a epuizat cele 90 de zile in medical, care este procedura de a prelungii medicalu, subliniez ca mai avem 4 luni pana la nastere, ne mai trb. 2 luni de medical avem scrisoare de la mediucul specialist, mergem la medicina muncii? Sau in comisie ptr. Sarcina cu rosc? Multumim

 27. As vrea sa stiu daca cele 126 de zile de concediu sunt obligatorii sau doar cele 42 de dupa nastere. Daca eu am acum 32 sapt de sarcina si intru in concediu prenatal, trebuie sa mai stau 63 de zile si dupa nastere sau pot face dosarul de indemnizatie dupa cele 42 de zile? Se poate renunta la zilele de concediu? Inca ceva: daca lucrez 4h/zi, care va fi valoarea indemnizatiei ca inteleg ca nu poate fi mai mica decat 85% din salariul brut pe tara. Se calculeaza la jumatate sau din salariul intreg?

 28. Am lucrat tot anul 2015 iar in 2016 am lucrat 8 luni ( ianuarie- august) mi am dat demisia . In decembrie am ramas inasarcinata (2016) . Am un contract determinat acum pe 3 luni . Care o sa mi se terminal pe 15 mai 2017 . Pot sa beneficiez de indemnizarie? Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc

 29. Bună ziua! Soția mea a născut și a depășit cele 126 de zile de concediu medical (deoarece două doctore “istețe” i-a greșit calculul cu vreo 3 săptămâni) , problema este că îi mai trebuie 3 zile pentru a beneficia de indemnizația de creștere a copilului, întrebarea mea e : “Poate doctora de la obstetrica-ginecologica să-i dea cele trei zile de concediu astfel încât aceasta să se încadreze la indemnizație?”

 30. Buna ziua,
  De pe 07.07 am intrat în concediu prenatal. Pe 6.07 am fost la medicul de familie și mi l a dat. Colega de la resurse umane îmi spune ca trebuie refăcut deoarece apare ca mi l-a eliberat pe 06 și am intrat pe 07. Medicul de familie spune ca este corect deoarece este vorba de prenatal. Nici unul nu accepta varianta celuilalt. Cum este corect? Mulțumesc.

 31. Buna ziua!as avea o intrebare…acum 2 luni am semnat un contract pe per nedeterminata cu primele 90 de zile de oroba.dupa 3 saptamani se la semnarea contractului am descoperit ca sunt gravida.zilele astea as vrea sa anunt si la servici,dar …intrebarea mea este:fiind in per de proba,ma pot da afara?va rooooog,ajutati-ma cu jn sfat!multumesc mult

 32. Daca sunt angajata din data de 1 iunie 2017 si acum sunt insarcinata in 5 săptămâni voi beneficia de concediu prenatal mentionez ca sunt la acelas angajator La care am mai lucrat 2 ANI si 3 luni perioada determinata urmata de un somaj si imediat dupa terminarea somajului fara dosar închis in momentul concursului am fost angajata pe perioada nedeterminată

 33. va rog sa-mi spuneti daca dupa cele 126 de zile de prenatal si lauzie pot renunta la concediu crestere copil 1-2 ani si daca primesc vreo indemnizatie mergand la serviciu si ce trebuie sa fac in aceste conditii, unde ma adresez ( mentionez ca pe postul meu va fi angajata alcineva, iar la intoarcerea mea nu mai pot reveni la statia pe care lucrez, asta fiind si stipulat in ccm-ul intreprinderii. Voi fi mutata in alta parte pe acelasi post dar, in conditii mai proaste si mai departe de casa. Va multumesc anticipat.

 34. Buna ziua va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns….urmeaza sa nasc in decembrie…pe 14 septembrie imi expira contractul de munca. Daca nu mai beneficiez de cele 126 de zile concediu de prenatal mai pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pe 2 ani?? (Iunie 2016 -septembrie 2017 am perioada lucrata de 14 luni) multumesc mult

 35. Buna ziua.Bebelusu a murit in pantece la 31 de săptămâni eu acum beneficiez de 126 de zile de concediu intrebarea mea este daca as ramane însărcinată peste 3 luni as putea avea dreptul la concediu maternal?Va multumesc!

 36. Buna ziua,
  In cazul in care am contract de munca pe perioada determinata si acesta se incheie cu 2 luni inainte de nastere, pot intra in concediu de maternitate in aceste 2 luni? Si daca da eu de la cine urmeaza sa primesc banii pe concediu de maternitate de la fostul angajator sau direct de la Casa ? Multumesc!

 37. Buna ziua, va expun urmatoarea situatie: urmeaza sa nasc in luna ianuarie, iar din luna septembrie nu mai lucrez. Am avut norma intreaga in ultimii 4 ani, deci voi avea doar 5 luni lipsa. Din articol, am dedus ca pot beneficia de concediu prenatal si postnatal. Puteti sa imi confirmati acest lucru? Unde trebuie sa ma interesez daca pot beneficia sau nu si ce acte trebuie sa prezint? Va multumesc anticipat pt raspuns!

 38. Buna ziua. Acum stau acasa in concediu de ingrijire a copilului (am lucrat oficial la Moldcell) fetita are 1 an si 8 luni si sunt insarcinata cu al doilea copil in 20 de saptamini, pot sa beneficiez de concediu de maternitate?

 39. Buna ziua. Vreau sa ma lamuriti si pe mn.Sotia nu poate intra in indemnizatie crestere copil ca nu are cele 12 luni lucrate asa ca m-am oferit sa intru eu si as vrea sa stiu in cate zile pot depune dosarul de indemnizatie desi sotia are cele42 de zile de concediu de lauzie.

 40. Buna ziua! Am si eu o nelamurire…Ma aflu in strainatate.U.E,lucrez cu contract de munca pe o perioada nedeterminata de 3 ani jumate in acelasi loc..Am un copil de 5 ani nascut in Romania iar momentan sunt insarcinata in 7 luni jumate cu cel de al 2-lea.Tinand cont ca sotul meu nu mai lucreaza si nu mai facem fata cu banii as vrea sa stiu daca ne-am intoarce in tara acum inainte sa nasc oare as putea beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului in Romania cu contractul meu de munca?? Precizez eu inca lucrez deoarece aici concediul maternal este de 4 luni incepand cu 2 sapt inainte de nastere! Multumesc anticipat tuturor care ma pot ajuta !

 41. BUNA ZIUA.SOTIA LUCREAZA IN INVATAMANT DE 10 ANI APROXIMATIV PE DATA DE 16 OCTOMBRIE 2017 AM AFLAT CA ESTE INSARCINATA CEEA CE ESTE UN LUCRU MINUNAT….PROBLEMA VINA ABIA DUPA….EU LUCREAZA PE POST DE SUPLINIRE NEFIIND POSTURI TITULARIZABILE SI IN FIECARE AN PE DATA DE 1 SEPTM AL ANULUI CURENT ISI REINOIESTE CONTRACTUL DE MUNCA IN BAZA UNUI EXAMEN PE CARE IN SUSTINE CU 2 SAU 3 LUNI INAINTE ADICA IN IULIE ….CONTRACT DE MUNCA DIN 1 SEPT 2017 PANA IN 31 AUGUST 2018…..EA VA NASTE PE 23 IULIE 2018 APROX CHIARA TUNCI CAND AR TREBUII SA SUSTINA ACEL EXAMEN CARE II PERMINTE SA ISI FAC UN ALT CONTRACT DE MUNCA….DECI EA DIN 31 AUGUST NU MAI ARE CONTRACT DE MUNCA….BENEFICIAZA DE ACEA INDEMNIZATIE DACA NU INDEPLINESTE ACELE 42 ZILE DE LAUZIE????VA ROG SA MA LAMURITI PT CA ESTE O SITUTIE DELICATA.MULTUMESC ANTICIPAT

 42. Buna ziua, in luna mai am născut in afara țării, am fost angajata pana in luna August 2017 in Ro (7 ani de munca) apoi mi-am luat concediu de studii și am plecat din tara pentru a naște in Canada. Acum vreau sa intru in concediu postnatal și concediu de creștere a copilului pentru 2 ani. Angajatorul îmi cere sa-i trimit concediul medical pentru a beneficia de aceste drepturi dar nu știu de unde pot obține acesta, de aici din spital de unde am născut sau de la medicul meu de
  familie din tara? In ce consta mai exact acest concediu medical de care are nevoie angajatorul ? Mulțumesc anticipat!

 43. Am nascut pe 20 septembrie,am fost externata pe 24 septembrie,Concediul medical a fost pe perioada 20.09.2018-24.09.2018,eu nu m-am uitat pe el crezand ca este pana la sfarsitul lunii,in data de 01.10.2018 cand m-am prezentat la medicul de familie mi s-a spus ca nu mai beneficiez de concediu medical.Intrebarea mea este ce pot sa mai fac? Va multumesc.

 44. Bună seara sunt asistent personal la copilul meu cu handicap grav cu o vechime de1 an și4 luni,și sunt însărcinată in 3 luni aș dori să știu dacă pot intra in prenatal pentru că de la primarie mi sa spus că nu se poate vă rog să îmi răspundeți.

 45. Buna seara, sunt gravida in 18 saptamani si sunt in perioada de proba de 3 luni, desi contractul pe care l-am semnat este pe o perioada nedeterminata. Am anuntat la munca faptul ca sunt gravida si mi s-a spus ca daca nu vreau sa incurc pot sa-mi dau demisia iar daca decid sa raman este riscul meu…. Vi se pare normal cum au pus ei problema? Ce se poate intampla sau ce as putea face , eu chiar vreau sa ma duc la munca si asta am de gand, Multumesc.

 46. Buna seara! Am o nelamurire. Eu anul acesta pe 14 februarie intru in concediu de maternitate, dupa care intru in concediu de crestere copil pentru 2 ani. Intrebarea mea este: de cate zile de concediu de odihna beneficiez anul acesta? 3 zile pentru ca plec in februarie sau 10 zile pentru ca termin concediul de maternitate in iunie. Din ce am citit pe internet, concediul de maternitate nu anuleaza concediul de odihna si se considera ca perioada de activitate prestata. Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here