18 Ianuarie, 2020

Competenţa nu mai face diferenţa în căutarea unui job

Dacă vă uitați pe oricare dintre site-urile care publică joburi vacante o să observați că pentru o singură poziție pusă la bătaie sunt și o mie de aplicanți. Cunosc foarte mulți oameni competenți care de luni bune sunt în căutarea unui loc de muncă și, deși au aplicat la numeroase joburi, nici măcar nu le-a apărut că CV-ul lor a fost vizualizat, ce să mai vorbim despre telefonul care ar trebui să-i anunțe că sunt invitați la un interviu.

Curioasă de această situație, am întrebat specialiștii ce se întâmplă și cum se petrec lucrurile în recrutare. Așa am aflat că foarte rar este angajat cel mai bun și că pentru a pune mâna pe un post trebuie să ai, pe lângă competențe și experiență, foarte mult noroc.

„Pentru un post de marketing manager am primit 812 CV-uri doar pe unul dintre site-urile de joburi și am avut postat anunțul pe trei dintre cele mai importante portaluri de recrutare. Am doi specialiști în departamentul care recrutează personal, iar ocuparea postului era destul de urgentă. Fiind la început de an, trebuia să gândim rapid strategia de promovare pentru 2014. În aceste condiții, nu pot spune că am angajat cel mai bun om din cei peste 2.000 câți ne-au trimis CV-urile (dacă socotim aplicările de pe toate cele trei site-uri)”, recunoaște Mihai Auraș, Managing Partner al unei companii de publicitate outdoor.

300 de CV-uri citite, opt oameni chemați la interviu

Acesta susține că echipa de la recrutare (cele două fete) au citit 300 de CV-uri și au chemat la interviu opt oameni pentru un post. Mult sau puțin? Suficient sau insuficient? Corect sau incorect? Acestea sunt marile întrebări.

Citeşte integral articolul realizat de Mirabela Stoica, pe CariereOnline.ro.

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu