Comisiile juridică, de apărare şi pentru sănătate ale celor două Camere ale Parlamentului au dat rapoarte favorabile în cazul decretului preşedintelui Klaus Iohannis de prelungire cu 30 de zile a stării de urgenţă, scrie Agerpres.

Şi comisiile de politică economică, afaceri europene, muncă, transporturi şi învăţământ au avizat favorabil decretul. Parlamentarii au făcut o serie de propuneri şi recomandări pe marginea documentului, care vor fi transmise preşedintelui şi Guvernului.

Comisiile juridice reunite au întocmit Proiectul de hotărâre pentru încuviinţarea măsurii adoptate de preşedintele României privind prelungirea stării de urgenţă pe întreg teritoriul României. Potrivit proiectului de hotărâre, „se încuviinţează măsura prelungirii stării de urgenţă pe teritoriul României, pentru o perioadă de 30 de zile, instituită de preşedintele României prin Decretul nr. 240 din 14 aprilie 2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 311 din 14 aprilie 2020”, mai precizează sursa citată.

În proiectul de hotărâre au fost introduse mai multe articole care prevăd, între altele, ca „pe durata stării de urgenţă restrângerea exerciţiului unor drepturi sau libertăţi să fie dispusă numai prin acte normative cu putere de lege” şi doar pentru „prevenirea şi combaterea epidemiei COVID-19, temeinic motivată şi cu respectarea strictă a exigenţelor art. 53 alin. (2) din Constituţia României”.

Parlamentul va avea joi, începând cu ora 12,00, şedinţă de plen comun pentru a dezbate şi supune aprobării decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgenţă pe teritoriul României. Şedinţa de plen va fi online, mai precizează Agerpres.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here