Comisia Europeană urmărește îndeaproape procesul parlamentar din România și posibilele modificări ale legilor justiției și ale codurilor penale – este răspunsul dat de forul european unei întrebări venite din partea TVR.

TVR a cerut poziția Comisiei Europene în privința mersului reformelor în justiție, prin prisma celor mai recente inițiative legislative. În răspunsul său, Comisia Europeană spune că „a arătat clar că consultarea Comisiei de la Veneția este o parte esențială a generării de încredere în aceste reforme” și că Consiliul European a adoptat, săptămâna trecută, concluzii privind cel mai recent MCV, „care solicită autorităților române să abordeze în totalitate preocupările și toate recomandările formulate de Comisie pentru a încheia cu succes procesul MCV„.

Iată răspunsul integral al Comisiei Europene: „Comisia urmărește îndeaproape procesul parlamentar din România și posibilele modificări ale legilor justiției și ale codurilor penale. În cel mai recent raport în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), Comisia a subliniat că Guvernul și Parlamentul ar trebui să asigure un proces legislativ deschis, transparent și constructiv privind legile justiției. De asemenea, Comisia a arătat clar că consultarea Comisiei de la Veneția este o parte esențială a generării de încredere în aceste reforme. Săptămâna trecută, Consiliul a adoptat Concluzii privind cel mai recent raport al MCV, care solicită autorităților române să abordeze în totalitate preocupările și toate recomandările formulate de Comisie pentru a încheia cu succes procesul MCV„.

Ai nevoie de Hotărârea nr. 583/2016 privind aprobarea Strategiei naționale anticorupție pe perioada 2016-2020, a seturilor de indicatori de performanță, a riscurilor asociate obiectivelor și măsurilor din strategie și a surselor de verificare, a inventarului măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției, a indicatorilor de evaluare, precum și a standardelor de publicare a informațiilor de interes public? O poți obține apăsând AICI!
comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here