16 Ianuarie, 2018

Codul de procedură fiscală va fi modificat în ceea ce priveşte veniturile din activităţi agricole

Autorităţile vor să introducă în Codul de procedură fiscală o prevedere care vine în ajutorul contribuabililor persoane fizice care obţin venituri din activităţi agricole.

Potrivit unui proiect de ordonanţă lansat în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), aceştia vor putea să-şi achite impozitul şi contribuţiile aferente veniturilor din activităţi agricole şi la compartimentele de specialitate ale unităţilor administrativ-teritoriale corespunzătoare localităţilor în care îşi au domiciliul fiscal.

Atenţie: Această prevedere va fi valabilă doar în cazul în care în localitatea contribuabilului nu există o unitate teritorială a Fiscului.

În prezent, contribuabilii care obţin venituri din activităţi agricole îşi pot achita impozitul şi contribuţiile doar la organele fiscale din cadrul ANAF-ului.

Proiectul de ordonanţă poate fi consultat integral AICI (format PDF).

Sursa: MFP

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu